fbpx

Navdih za boljši vdih – Priročnik za zdravljenje in spremljanje astme

Človeško telo, Zdravje in bolezni

V sodelovanju s Službo za pljučne bolezni na Pediatrični kliniki, je letos izšel Priročnik za zdravljenje in spremljanje astme »Navdih za boljši vdih«.

Globoko vdihnite in si predstavljajte gozd, veliko gozda.

Na jasi pa mladostni vrvež – na gugalnicah, toboganih, ob konjih…

Ste z nami? :)

Navdih-za-zdrav-vdih-1

Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna je pravi balzam za mlado dušo – prostor za nove priložnosti in izkušnje, za razumevanje, sprejemanje, toplino, igro, domišljijo, doživetje, energijo in seveda za zdravje. Ne pravijo zaman, da je narava zelo dobra zdraviteljica.

Na Rakitni smo predani skrbi tako za telesno kot za duševno zdravje otrok in mladostnikov – Zdraviliški program za otroke in mladostnike z obolenji dihal, Šola zdravega odraščanja, Program reintegracije in rehabilitacije mladostnikov s čustvenimi motnjami in/ali motnjami hranjenja, Šola lulanja in Terapije s pomočjo konj so naši najboljši programi za otroke in mladostnike, ki se pri nas odlično počutijo.

Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna ima s svojo srednjegorsko klimo odlično lokacijo za izvajanje programov za obolenje dihal za otroke in mladostnike. Ponosni smo na naš odličen program in strokovno ekipo, ki ga izvaja. Tako smo v sodelovanju s Službo za pljučne bolezni na Pediatrični kliniki letos v maju izdali Priročnik za zdravljenje in spremljanje astme »Navdih za boljši vdih«.

Ali ste vedeli, da je astma najbolj pogosta kronična bolezen pri otrocih?

Avtor priročnika Matevž Trdan, dr. med o tem kaj je namen priročnika: »Za uspešno zdravljenje astme je poleg pravilne uporabe zdravil in pripomočkov pomembno tudi dobro poznavanje in spremljanje bolezni same ter pravilno ukrepanje ob njenem poslabšanju. Verjamem, da bo lahko novi priročnik za šolo astme »Navdih za boljši vdih« otrokom in njihovim staršem v pomoč pri njihovem zdravljenju in spremljanju astme.«

Zdraviliški program za otroke in mladostnike z obolenji dihal

Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna je edino srednjegorsko klimatsko zdravilišče v Sloveniji. Odlikujejo ga veliko jasnih dni, ugodna nadmorska višina, čista, neokrnjena narava in čist, svež zrak. Tako predstavlja idealen prostor za zdravljenje otrok z obolenji dihal. Čisto naravno okolje deluje zdravilno na otroke z astmo in drugimi ponavljajočimi se boleznimi dihal.

www.mkz-rakitna.si


Sledite nam