Nasveti za lepšo pomlad

Zanimivo, Življenjski slog

Uredništvo portala Med.Over.Net je za vas pripravilo izbor priljubljenih pomladanskih tem. Želimo vam prijetno branje.

Čeprav se zdi, da je pot do pomladi še dolga in nas bo verjetno še zeblo, smo v uredništvu portala Med.Over.Net, za vas pripravili izbor priljubljenih pomladanskih tem. Želimo vam prijetno branje in obilico dobre volje.

Pomladna nadloga

Marsikdo misli, da je zima le čas prehladnih obolenj, gripe, angine in drugih dihalnih bolezni in ne pomisli, da se ravno v januarju in februarju začne pojavljati cvetni prah več vrst dreves in rastlin. Pojavnost je še večja v pomladanskih in poletnih mesecih. Skoraj petina Slovencev trpi zaradi senenega nahoda.

Pojavijo se kihanje, smrkanje ter pordele oči, si značilni spremljevalci senenega nahoda, ki je pravzaprav alergijska bolezen zgornjih dihalnih poti. Nemalo kdo, se pritožuje nad srbenjem v žrelu, zamašenih ušesih, slabšem spancu in posledično večji utrujenosti.

Kako si pomagamo?

Obstajajo različne metode, ki blažijo simptome alergijskega rinitisa.
Več o različnih vrstah alergij najdete na forumu AlergijeSpremljajte objave na naši spletni strani in facebook profilu, in izvedeli boste več o alergijah in zdravljenju.

Hujšanje

Pomlad je čas, ko se v ljudeh prebudi večja želja po gibanju in skrbi zase, v največji meri zaradi sezone kopalk.
Tisti resni rekreativci se skozi vse leto zavedajo pomena gibanja in skrbijo za dobro telesno pripravljenost. Pravijo, da ni izgovorov za rekreacijo na prostem, četudi je nekaj stopinj pod lediščem.

V tem času se začne pojavljati vse več reklam za »čudežne formule«, ki vam bodo pomagale do sanjske postave.

Žal vam moramo povedati, da le – te še niso odkrili ter da se čudež skriva v zdravi in zmerni prehranjenosti ter redni telesni dejavnosti. Seveda, zmernost pri enem in drugem, velja!

Predvsem pa morate imeti motivacijo, tukaj si lahko preberete nekaj nasvetov, kako začeti.

Naš forum Hujšanje ponuja izkušnje, mnenja in predloge. Za nasvet lahko vprašate tudi strokovnjaka.

Počitnice in izleti

Meseci pred nami so zaznamovani tudi s počitnicami in izleti. Nekateri že razmišljajo o letnem dopustu in ga celo že rezervirajo. Prve ponudbe počitnic nas že mamljivo vabijo.

Veliko mnenj, nasvetov in izkušenj lahko najdete na forumu Počitnice in potovanja ter na portalu Potovanja.Over.Net.

Poroke

V spomladanskem in poletnem času je večje tudi število porok. Več informacij o izposoji oblek, ličenju, najemu limuzine, poročnih potovanjih in poroki v tujini, najdete na forumu Poroka in poročno potovanje. Če želite biti na tekočem, kaj je novega v svetu mode, kakšni bodo trendi ličenja to pomlad in poletje ter tudi nekaj rumenega tiska, potem spremljajte portal Style.Over.Net.

Jemo zdravo

Vse več nas posega po zdravi hrani. Lokalno naj bi bilo najboljše, tako pravijo, seveda pa je najboljše in najslajše kar pridelamo sami.

V razcvetu je ponudba rastlin, ki uspevajo tudi na balkonih v cvetličnih lončkih. Potrebujemo le dobro voljo in ljubezen do ustvarjanja lastnih pridelkov. Mnenja uporabnikov najdete na forumu Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice.

 

Vse za dom

Ste kupili novo stanovanje ali hišo in potrebujete nasvet strokovnjakov. Obiščite forum Gradimo, opremljamo in urejamo dom, kjer vam z nasveti pomagajo arhitekti.

RSS Ustavi se!

 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.
 • Moja prva ljubezen
  Klečanje na zemlji me približa tej Materi kot nič drugega. Bolj jo duham, bolj jo čutim, globlje zakopljem roke v prst, bolj se ji poklonim.
 • Moja pot do izgorelosti na grafu
  ... sledi faza psihoterapevtskega odpravljanja notranjih "moram" prisil, s spoznanjem, da se je nesmiselno do konca gnati za doseganje povečini ne lastne sreče in le kratkotrajnega zadovoljstva zase, ki bo trajalo samo dotlej ...
 • Ali kava – kofein res dvigne energijo?
  Vam je znano? Po treh urah intenzivnega dela se zgodi: »Uf, zdaj pa rabim pavzo. Skodelica kave se bo kar prilegla, da si napolnim moči.«
 • Kako uravnavate čas? Člani Združenje manager za #ustavise
  Člane Združenja manager smo vprašali, kako uravnavajo čas namenjen delu in čas namenjen sprostitvi.