fbpx

Nasveti za lajšanje alergij

Bolezni, Človeško telo, Zdravje in bolezni, Življenjski slog

Da bi lahko uživali v toplih mesecih brez pogostih simptomov alergij, začnite s spremembami v svojih navadah.

Topli meseci so med najbolj priljubljenimi letnimi časi večine ljudi, tudi med tistimi, ki trpijo zaradi alergij. Da bi lahko v njih uživali brez pogostih simptomov alergij, je dobro upoševati preventivne ukrepe.

Pospešite zdravljenje prebavnega sistema

Težave v prebavnem sistemu lahko povečajo tveganje za vrsto drugih bolezni, hkrati pa lahko tudi poslabšajo simptome alergij. Če so prebavne motnje pogoste, so lahko znak bolezni prebavil, zato se obvezno posvetujte z zdravnikom.

Povečajte vnos omega-3 maščobnih kislin

Povečajte vnos omega- 3 maščobnih kislin, ki lahko pomagajo pri zmanjševanju simptomov alergij, saj delujejo protivnetno. Ne pozabite tudi na omega- 6 maščobne kisline, ki imajo velik vpliv na delovanje in zdravje celotnega organizma.

Zračite prostore

Če boste okna odprli le enkrat na dan, to žal ni dovolj. “Dober zrak” v domačih in službenih prostorih je izredno pomemben. Če prostorov ne zračite redno, je v njih vse manj kisika in več CO2, zato postajamo tudi vse bolj zapani in utrujeni. Poleg tega se začne nabirati tudi vlaga, ki se nabira na pohištvu, domačem tekstilu in stenah.

Toda, kaj storiti, če imate v prostoru alergika ali pa ste alergik vi sami?

Tehnološki napredek pa je omogočil rešitev, ki bo prav gotovo navdušila vse alergike.

Odlična rešitev za vse, ki trpijo za alergijami, je vgradnja prezračevalnega sistema. Ta bo samodejno poskrbel za svež zrak v vašem domu. Odpiranje oken bo tako postalo nepotrebno, vgrajeni filtri pa bodo iz svežega zraka odstranili kar 90 odstotkov prašnih mikrodelcev (tudi cvetni prah, fini zunanji prah, smog in cigaretni dim).

Prezračevalni sistemi Lunos že 60 let navdušujejo Slovence in skrbijo za bolj zdravo domačo okolje. Inovativne rešitve nemške znamke Lunos poskrbijo za kvalitetno prezračevanje, pri tem pa nikoli ne pozabijo na tiste, ki se borijo z alergijami.

Zmanjšajte uživanje mlečnih izdelkov

Če ste ljubitelj mlečnih izdelkov, uživanje le-teh zmanjšajte na minimalno. Številne študije so pokazale, da lahko mleko in mlečni izdelki poslabšajo simptome alergij. Če se po zaužitju mlečnih izdelkov počutite slabo in imate prebavne motnje, obstaja velika verjetnost, da ne prenašate laktoze.

Več si lahko preberete na Žurnal24.


Sledite nam