fbpx

Narušeno kislinsko – bazično ravnotežje

Novice

Kislost organizma je ena najbolj razširjenih, a slabo poznanih prikritih bolezni sodobnega človeštva.

Kislost organizma je ena najbolj razširjenih, a slabo poznanih prikritih bolezni sodobnega človeštva.

Raziskave kažejo, da je porušeno ravnotežje v današnjem času najpogosteje posledica preobremenjenosti organizma s predelano hrano. Meso, sladkor, koncentrirani ogljikovi hidrati, mastna hrana, konzervansi, aditivi  in še bi lahko naštevali spodbujajo  nastajanje kislin v telesu.

Kislost-organizmaNa »zakisanje« organizma vplivajo tudi mnogi drugi dejavniki kot so: čezmerna telesna teža, pomanjkanje telesne dejavnosti ali pretirana telesna dejavnost, nezadosten vnos tekočine, telesni in čustveni stres,različne bolezni. Uživanje kave, alkohola in stres pa še dodatno povzročajo obremenitev tkiv in organov s kislinami.

Telo ima svoje mehanizme za nevtralizacijo odvečnih kislin, toda njihova zmožnost je omejena zaradi stalnega vnosa večjih  količin »kislih« živil.

Posledice kislosti (acidoze) so: pomanjkanje posameznih mineralov, kronična utrujenost (sindrom izgorelosti), motnje spanja, prebavne težave, motnje koncentracije, krči v mišicah, driska, glavobol, živčnost in mnogi drugi zdravstveni problemi.

Donat Mg vsebuje višjo vsebnost hidrogenkarbonatov, ki lahko prispevajo k uravnavanju porušenega kislinsko/baznega ravnotežja.

Že 3 kozarci Donata Mg dnevno bodo v veliko pomoč.

Naravno mineralno vodo Donat Mg priporočamo ob uravnoteženi prehrani in zdravem  življenjskem slogu.

Več informacij na: www.donatmg.eu


Sledite nam