fbpx

NARAVNO in kaj nam to pomeni

Novice

Zaupate oznakam? Veste kaj pomenijo? Kupujete izdelke, ki so označeni z bio, eko, naravno in zato odštejete vrtoglave vsote?

Zelenjava

Berete deklaracije? Zaupate oznakam? Veste kaj pomenijo? Kupujete izdelke, ki so označeni z bio, eko, naravno in zato odštejete vrtoglave vsote?

Preberite več o kvalitetah podjetja NOW FOODS, proizvajalca prehranskih dopolnil NOW, ki strmi k naravnim izdelkom, ki so dosegljivi vsem.

Naravne sestavine

Naravne sestavine so pridobljene iz naravnih virov, iz zemlje in morja. Za vključitev v prehransko dopolnilo ali hrano je potrebna le minimalna obdelava mineralov, poljščin, rib, zelišč ali ostalih virov. Minimalna obdelava, ki jo obravnavamo kot naravno, je ekstrakcija, koncentracija in standardizacija (za rastline), molekularna destilacija (za ribja olja), fermentacija (za npr. koencim Q10 in aminokisline), pridobivanje s pomočjo encimov/encimskih postopkov (stevia) in saponifikacija (priprava mil iz maščob in natrijevega hidroksida).

To je le nekaj postopkov, ki opišejo obdelavo naravnih virov. Nekatere sestavine dandanes niso na voljo za nakup v naravni obliki in jih je treba nadomestiti s sintetičnimi. V NOW FOODS v tem primeru uporabimo sestavine , ki so identične naravnim, ali ko je sintetični vir prekurzor naravne  aktivne oblike, ki je uporabna v telesu.

Mnogi vitamini, aminokisline in ostale sestavine, kot je koencim Q10, obstajajo v več optično različnih kemijskih oblikah – v obliki, ki je naravna, in v oblikah, ki jih ni moč najti v naravi. Prepričljivo uporabljamo le naravno, naravi identično obliko. V tej smeri ostajamo zvesti svojim vrednotam in nadaljujemo poslanstvo kot znamka naravnih produktov.

Hondroitin

Poleg glukozamina je hondroitin sulfat en od najpopularnejših in učinkovitih hranil za ohranjanje zdravih sklepov na tržišču. V kliničnih raziskavah, s katerimi so dokazovali učinkovitost hondroitina, so uporabljali goveji hondroitin.

Hondroitin iz svinjine in perutnine je cenovno dostopnejši in bolj uporaben. Uporabljamo zgolj hondroitin iz govedine. Tehnično osebje je izdelalo  analizno  metodo, ki natančno opredeli vir hondroitina.

Koencim Q10

Antioksidant in vir celične energije. Obstajata dve obliki koencima Q10  – trans-koencim Q10, pridobljen z naravno fermentacijo, in sintezna cis oblika.

Trans obliko, najdemo tudi v človeškem telesu.

L-aminokisline

Obstajata dve obliki večine aminokislin. Naravna, označena z L, in sintetična, označena z D ali DL. Dokazali so, da so sintezne oblike aminokislin LAHKO toksične in/ali manj biološko uporabne.

V izdelkih NOW uporabljamo samo L obliko.

Čiščenje ribjih olj

Večino ribjih olj  v NOW izdelkih pridobijo z molekularno destilacijo. Molekularna destilacija je fizikalno ločevanje in prečiščevanje, ki odstrani potencialno škodljive substance kot so težke kovine in PCB (poliklorirani bifenili).

srcek 

Naravna barvila in arome

NOW ne uporablja umetnih barvil, ampak le mineralna in rastlinska barvila kot anato (Bixa orellana) – rdeča, betanin (rdeča pesa) – roza, rdeča, rjavo barvilo iz rožičevca (Ceratonia siliqua) in klorofil – zelena, če jih omenimo le nekaj. Mnoga umetna barvila, še posebej nekatera sintetična rdeča barvila, so lahko toksična.  Večina FD&C (oznaka barvil za hrano, kozmetiko in osebno nego) in  barv je sintetičnih in jih ne uporabljamo v izdelkih. Ne uporabljamo tudi barve karamele in tudi ne umetnih arom.

 Kapsule

Naravna sladila

steviaNe uporabljamo in ne prodajamo umetnih sladil, kot so saharin, sukraloza in aspartam. Čeprav so omenjena sladila v  prosti prodaji,  so posledice  njihove dolgoročne uporabe še vprašljive. Ne uporabljamo tudi koruznega sirupa z visoko vsebnostjo fruktoze (HFCS). NOW nudi samo naravna sladila, kot so ksilitol, eritritol, fruktoza, biološko pridelan javorjev sirup in lastno blagovno znamko Better Stevio tm, znamke Stevia.

Naravni vitamin E

Poznamo osem naravnih oblik, ki imajo aktivnost vitamina E: štiri tokoferole in štiri tokotrienole

Naravna oblika tokoferolov in tokotrienolov je označena z D, kot D-alfa-tokoferol. Sintetični vitamin E in njegovi derivati so označeni z DL, kot DL-alfa-tokoferol. NOW nudi le 100 % naravno obliko  vitamina E, tudi ko je naravni  vitamin E težko dobavljiv in je sintetični mnogo cenejši.

Biološka pridelava

zacimbeIzdelki iz biološke pridelave so vzgojeni in/ali predelani brez uporabe pesticidov, herbicidov, fungicidov ali ostalih kemičnih substanc. NOW ponuja veliko izbiro biološko pridelanih izdelkov,  stalno pa tudi stremimo k širjenju ponudbe. NOW organski izdelki so certificirani s strani QAI (Quality Assurance International)  in dosegajo USDA  standard nacionalnega  programa biološke pridelave (NOP).

Oksidacija

Preprosto povedano je oksidacija interakcija kisika z ostalimi substancami. Veliko naravnih izdelkov se po daljši izpostavljenosti kisiku razgradi in pokvari.

multivitaminiPodoben učinek je viden  pri narezanemu sadju, ki ga pustimo na prostem. Da bi zaščitili naše izdelke in ohranili svežino do roka uporabe, pogosto uporabimo  Ageless R vrečke, ki preprečujejo oksidacijo, in silikagelne vrečke, ki vežejo vlago.

Nekatere sestavine so kapsulirane ali mikrokapsulirane, da dosežemo boljšo biološko uporabnost ali boljšo obdelavo. Omenjene modifikacije lahko v izdelek vnesejo sintetične agente, ki niso vedno navedeni na analiznih certifikatih, kar za nas ni sprejemljivo.  Na to je ekipa naših kemikov zelo pozorna. V primeru nestrokovne obravnave lahko hitro pride do zaslepljenosti ali prikrivanja podatkov, nenazadnje tudi vam, našim strankam.

NARAVNO – to nam veliko pomeni. Kaj je in kaj ni naravno. Verjamemo v izdelke, ki jih tržimo in stalno delamo na doseganju standardov. V skladu s tem sledimo vrednotam, ki jih je že pred štiridesetimi leti zastavil Elwood Richard z ekipo strokovnjakov kemikov, biologov, živilskih tehnologov in vseh ostalih. Zagotavljamo vam visoko kakovost, dostopnost, naravne proizvode, ki jim lahko zaupate.

Dr. Michael Lelah

tehnični direktor NOW FOODS

Linija prehranskih dopolnil NOW je na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah, Sanolaborju ter spletni trgovini www.hisa-zdravja.si.

 now   bimedia

Oglasno sporočilo


Sledite nam