fbpx

Napredne tehnološke naprave za diagnosticiranje in zdravljenje raka

Bolezni, Človeško telo, Zanimivo, Zdravje

Rak je resna bolezen, ki se danes zelo hitro širi. Vsako leto se s to boleznijo prvič sreča več milijonov ljudi. Dejstvo, da je ta bolezen smrtno nevarna, je vodilni dejavnik pri novih raziskavah in odkritjih znanstvenikov glede zdravljenja tega obolenja. Napredne tehnološke naprave, ki so bile razvite zaradi teh prizadevanj, zagotavljajo novo diagnosticiranje in zdravljenje raka. Prof. dr. Enis Özyar, specialist radiacijske onkologije v bolnišnici Acıbadem Maslak, je predstavil nekatere napredne tehnološke naprave za zdravljenje raka in njihove značilnosti.

Zakaj je razvoj radioloških metod diagnosticiranja pomemben?

Pravilna začetna radiološka diagnoza je potrebna, zato da se določita ustrezno zdravljenje in potek zdravljenja. Poleg izkušenega radiološkega osebja so za postavitev radiološke diagnoze potrebne tudi metode, ki temeljijo na sodobni in napredni tehnologiji. Napredek glede metod slikanja je precej olajšal diagnosticiranje onkoloških bolnikov.

Napredne tehnologije pri diagnosticiranju raka

PET/CT za hitro in zanesljivo diagnostiko

Naprava PET/CT se uporablja pri zdravljenju raka zlasti pri odkrivanju tumorjev v zgodnjih fazah in ugotavljanju, ali gre za maligne ali benigne tvorbe.

MAGNETNA RESONANCA 3 TESLA INTRAOPERATIVE MRI

S slikami, ki jih naredi ta naprava med operacijo možganov, je mogoče odstraniti tumor v celoti. Tako se zmanjša tveganje za nadaljnje operacije, če tumor ni bil v celoti odstranjen.

diagnosticiranje rak

Napredne tehnologije pri zdravljenju raka

KIBERNETSKI NOŽ: Varna radiokirurgija z milimetrskim obsevanjem

Žarek upanja za bolnike, ki jih ni mogoče zdraviti z običajno radioterapijo, ali tiste, ki potrebujejo zelo zapletene operacije oziroma imajo tumorje, ki jih ni mogoče operirati …

GAMANOŽ: Radioterapija za odstranjevanje možganskih tumorjev pri enem obisku

Gamanož je radiokirurška naprava za odstranjevanje možganskih tumorjev brez operativnega posega, anestezije in intenzivne nege po operaciji. Zdravljenje se opravi pri enem samem obisku. Bolnik se lahko vrne domov še isti dan po opravljenem posegu.

RAPIDARC: Tehnologija, ki skrajša čas obsevanja na dve minuti

Rapidarc je visokotehnološka naprava, ki skrajša čas radioterapije. Ker je čas slikanja, ki pri običajni radioterapiji traja od 15 do 30 minut, skrajšan na dve minuti, je ta naprava udobnejša in priročnejša.

TRILOGY: »Tehnologija tri v enem«

Naprava Trilogy, ki vključuje tri različne metode radioterapije in deluje kot linearni pospeševalnik (LINAC), zadosti različnim potrebam od slikanja do zdravljenja. Ta napredna tehnološka naprava, ki se uporablja za diagnosticiranje in zdravljenje, bolniku omogoča pomembne prednosti, kot je ustrezna prilagoditev intenzivnosti obsevanja.

TRUEBEAM: »Tehnologija vse v enem«

Čas intenzitetno moduliranega obsevanja se skrajša z 20 do 30 minut na 1 do 2 minuti. Bolniki z rakom imajo lahko bolečine, težave z dihanjem, kašljajo ali niso mobilni. Taki bolniki težko prenesejo dolgotrajno obsevanje, ta naprava pa jim omogoča udobje. Naprava je pomembna tudi z ekonomskega vidika, saj druge naprave obsevajo samo 30 bolnikov na dan, ta naprava pa veliko več. Naprava lahko obseva točno določeno točko. V primerjavi z drugimi napravami se obsevanje s to napravo skrajša za pet- do šestkrat.

Več informacij na:
+387 33 223 013
+90 216 544 9661
http://www.acibademinternational.com/

 


Sledite nam