fbpx

Napotki, če se boste odpravili v Planico

Novice

Začetek Finala Svetovnega pokala v smučarskih skokih je tukaj. Tekmovanje poteka od 20. do 23. marca v Planici.

Zavarovalnica Triglav

Začetek Finala Svetovnega pokala v smučarskih skokih je tukaj. Tekmovanje poteka od 20. do 23. marca v Planici.

To je zagotovo eden največjih slovenskih športnih praznikov in številni se veselimo obiska in ogleda, predvsem pa navijanja za naše in tuje skakalce. V Zavarovalnici Triglav so že številna leta ponosni sponzor tega dogodka in vsakič se skupaj z vami z veseljem vračajo v dolino pod Poncami. Da bodo tudi letos vsi udeleženci uživali, tako od otrok iz vse Slovenije, ki jim bo Zavarovalnica Triglav omogočila ogled četrtkovega treninga, pa vse do zadnjega obiskovalca, smo vam pripravili nekaj praktičnih napotkov.

Zavarovalnica Triglav

Kako do Planice?

Če se boste v Planico odpravili z osebnih vozilom, upoštevajte, da bo v času tekmovanja gostota prometa na vseh cestah v smeri Planice velika,  od Kranjske Gore naprej bo težje najti ustrezno parkirišče, če se na dogodek ne boste odpravili pravočasno. Zavedajte se, da številni želijo biti del dogodka, zato se na pot odpravite raje kakšno minuto prej, kot kasneje.

Možnost za parkiranje osebnih vozil  in avtobusov bo  za tiste bolj zgodnje kar v Planici.  Kasneje pa bodo avtobusi usmerjeni na parkiranje ob rob regionalne ceste iz smeri državne meje proti začasnemu krožišču v Ratečah ter v Zelence. Osebne avtomobile boste lahko parkirali nato tudi na celotni trasi kolesarske ceste iz smeri Kranjske Gore  proti Ratečam, kamor boste preusmerjeni že v Podkorenu, ter pod smučarskim poligonom, nadalje v vasi   Podkoren in Kranjski Gori.

Organizator prireditve  obiskovalcem svetuje , da pridejo v Planico  v čim večjem številu  peš  – po označenih poteh, iz oddaljenih parkirišč pa bodo od petka do nedelje vozili tudi krožni avtobusi (postajališča v Kranjski gori, Podkorenu in Zelencih so označena).

Priporočamo vam tudi, da se skušate dogovoriti za skupni prevoz s prijatelji ali znanci, ki se prav tako odpravljajo na dogodek, in ne prihajate vsak s svojim avtom.

V Planico se lahko podate tudi z vlakom. Kot pravijo organizatorji, so lani obiskovalcem prvič ponudili možnost, da v Planico pridejo z vlakom in v dveh dneh so jih pripeljali več kot 1200. Ker je bila uporaba tega javnega prevoza med obiskovalci odlično sprejeta, z njo nadaljujejo tudi letos – tokrat bodo obiskovalcem na voljo kar trije izredni vlaki do Jesenic; od tu do Planice (in nazaj) pa organizator zagotavlja brezplačen avtobusni prevoz. Ob predložitvi vstopnice za Planico velja 50 odstotni popust na vozovnico za vlak iz kateregakoli kraja v Sloveniji. Več informacij lahko najdete tukaj.

Kaj pa v Planici?

Ker gre za prireditev, kjer se pričakujejo številni obiskovalci, saj gre za finale Svetovnega pokala v smučarskih skokih, je potrebna dodatna skrb za lastno varnost, odgovornost vsakega obiskovalca do okolja ter upoštevanje ostalih udeležencev.

  • Predvsem pazite na svoje osebne predmete. Teh ne puščajte na vidnih mestih v avtomobilu, če jih boste vzeli s seboj na dogodek, pa jih ne puščajte izpred oči. Če imate nahrbtnik, ga nosite raje spredaj in opazujte dogajanje okoli sebe.
  • Če se boste dogodka udeležili s svojimi najmlajšimi, se še pred odhodom dogovorite, kaj naj storijo, če se izgubijo v množici, na koga se lahko obrnejo, kje se dobite, če se ločite …
  • Predvsem zaradi lastne varnosti se na dogodku raje odpovejte alkoholnim pijačam, zagotovo pa se v osebno vozilo ne usedite vinjeni. Če boste uživali alkohol, poskrbite za alternativni način vrnitve domov.
  • Vemo, da se vsak veseli drugače, nekateri ob dobrih rezultatih radi skačejo in vzklikajo, drugi zaigrajo na harmoniko, nekaterim je dovolj že to, da so del dogodka. Vendar moramo na tovrstnih prireditvah upoštevati pravila organizatorjev in ostale obiskovalce, predvsem pa ne smemo biti žaljivi ali agresivni do drugih, predvsem tujih navijačev.  Poskrbimo, da bo to pravi praznik športa.
  • Dober navijač je odgovoren in spoštljiv do kraja, kjer dogodek poteka in ceni trud organizatorjev, ne le uspehe športnikov. Zato ustrezno ločujte odpadke in jih odvrzite v zabojnike, ne jezite se na policiste, reditelje in številne prostovoljce, pač pa upoštevajte njihova navodila in usmeritve in ter skrbno ravnajte s tujo lastnino.

Za konec vsem udeležencem želimo prijeten in varen ogled skokov v Planici, našim športnikom pa čim boljše rezultate.

Oglasno sporočilo


Sledite nam