fbpx

Najsodobnejši laser s tremi valovnimi dolžinami odstrani različne žilne spremembe, brazgotine, rane, strije in akne

Človeško telo, Lepota, Obvestila, Zanimivo

Prvi kirurški laser s tremi valovnimi dolžinami, ki omogočajo boljši biostimulacijski učinek. Med njimi je najpomembnejša edinstvena modra valovna dolžina, s katero varno odstranimo kožne spremembe.

»Prednost odstranjevanja kožnih sprememb z laserjem je, da je poseg zelo kratek, varen in neboleč. Z njim včasih že v nekaj sekundah ali pa recimo v slabi minuti odstranimo moteče spremembe, s katerimi se pacienti obremenjujejo več let. Po zacelitvi v mnogih primerih skoraj ni brazgotine ali pa je dokaj majhna in estetsko sprejemljiva. V Medicinskem centru Barsos za to uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo,« je o tehnično dovršenem laserju K-Laser Blue povedal specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije dr. Viljem Haris Topčič.


Je prvi kirurški laser s tremi valovnimi dolžinami, ki omogočajo boljši biostimulacijski učinek. Med njimi je najpomembnejša edinstvena modra valovna dolžina, s katero varno odstrani žilne in različne nenevarne kožne spremembe, kot so bradavice, pigmentne lezije, kapilare in pege. Prav tako odstrani brazgotine in strije, z njim pa uspešno zdravijo tudi akne, glivične okužbe nohtov ter dolgotrajne rane. Pomembna pridobitev naprave je, da je zelo natančna, dovršena in varna. V Ljubljani je laser ekskluziven, saj ga v Sloveniji uporabljajo samo še v eni ordinaciji.

»Smo edini v regiji, ki ga uvajamo, pomeni pa pomemben prispevek k slovenskemu zdravstvu,« je poudaril direktor Barsosa Simon Vrhunec.

Medicinski center Barsos je prvi zasebni center v Ljubljani. Letos praznuje 25-letnico zdravstvene obravnave pacientov. V Barsosu dela več kot 50 zdravnikov specialistov. Je edini zasebni center pri nas, ki ima toliko specialistov in več kot 20 specialističnih ambulant na enem mestu. Lani so celovito prenovili prostore in posodobili opremo, s tem pa pacientom zagotovili najsodobneje opremljene specialistične ambulante in hkrati razširili nabor storitev. V slovenski prostor vnašajo izboljšanje zdravstvenega sistema in uvajajo sistem brez čakalnih vrst.


Dr. Viljem Haris Topčič je specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije. Je specialist splošne kirurgije, doktor znanosti s področja kardiokirurgije in asistent za področje plastične kirurgije. Po opravljenem evropskem specialističnem izpitu v Bruslju je prejel naziv Fellowship of European Bordo of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery. Kot prvi in trenutno edini v Sloveniji izvaja presaditev las po najsodobnejši FUE metodi za katero je postal vrhunski specialist.


Sledite nam