fbpx

Najlepši so trenutki, ko je vsa družina skupaj

Gibanje, Zanimivo, Življenjski slog

Sobotno jutro se je začelo odlično, kljub neprespani noči. Spali smo skoraj do 7.30 (nekateri ;-), pojedli zajtrk, se uredili in po vseh jutranjih dogajanjih odšli na naš skupni izlet, ki smo ga že precej časa načrtovali.

Moderna Mama Sandra z otrokoma v oblačilih MANA.

 

Dobro, bom že nekako preživela, ni prvič in ne zadnjič. Kim sem obljubila izlet in obljubo bom držala. Priznam, moja otroka sta zelo naporna. In to, da se kam odpravimo, je za nas velik projekt. Kim je zahtevna, občutljiva – vsepovsod jo kaj zmoti, veliko stvari jo spravi s tira in hitro pade v jok, ki mu sledi še izpad trme. Da ne govorim o tem, kako težko jo je umiriti. Pustimo to, pred nami je krasen izlet, ki mi ga ne bo, optimistično rečeno, pokvarila nobena stvar.

Že pred prihodom na cilj je bilo sto stvari, zaradi katerih smo se skregali. Naj na tem mestu omenim Nika, svojega enoletnega sinčka, ki je sicer zelo prilagodljiv otrok, vendar ga njegova sestrica Kim (pet let) hitro spravi v jok. Njeni histeriji navadno sledi njegov prestrašeni jok.

Izvorno sem Ljubljančanka, ki se je pred desetimi leti preselila na Gorenjsko, v Kranj. Mi verjamete, da se nikoli več ne bi preselila nazaj v Ljubljano, tako zelo sem vzljubila to gorenjsko mesto. Po 10 letih bivanja v Kranju sem si zaželela obiskati GRAD STRMOL, ki je od Kranja oddaljen približno 10 minut vožnje. Nahaja se pod Krvavcem, v Občini Cerklje na Gorenjskem. Nisem vedela, kaj naj tam pričakujem, kaj se tam dejansko nahaja.

Že ob prihodu sem dobila dober vtis – grad, ribnik, slaščičarna in velik travnik z veliko izbiro igral za otroke. Imajo tudi veliko parkirišče, kar ni zanemarljivo za družine z otroki. Lokacija je očitno všeč kolesarjem, glede na to, da smo jih srečali  kar nekaj. Poti so zelo lepe, okrog in okrog pa gore in hribi ter čudovita narava. Začeli smo s sprehodom do gradu in okoli njega. Kim se je seveda pritoževala, ker je morala hoditi v klanec, a je bila, ko smo prišli do ribnika in krasnega travnika, navdušena. Opazovali smo ribice, otroka sta bila najbolj navdušena nad kačjimi pastirji. Nestrpno smo se sprehodili do igral, mami in ati pa sta si takrat lahko privoščila kavico. Nik je zaspal, zato je bil mir še toliko lepši. Pohvalila bi kavarno oziroma slaščičarno, ki me je popolnoma navdušila s prijazno postrežbo in ugodnimi cenami, kljub temu da se nahaja na obiskani turistični točki.

Naš namen je bil, da obiščemo še Jezersko, natančneje Planšarsko jezero, vendar nam je že pri gradu načrte prekrižala nevihta. Jezersko nam je zelo všeč, navadno obiščemo v zimskem času, ko delček travnika zamrznejo in tam nastane odlično drsališče za otroke. Res priporočam obisk pozimi.

Skratka, naš izlet je kljub joku, trmi in nevihti uspel. Sicer smo planirali celodnevni izlet, a je bilo tudi teh nekaj ur čudovitih. Najlepše je, ko je vsa družina skupaj, ne glede na mesto, čas in nepredvidljive situacije.


Sledite nam