fbpx

Naj se vas v novem letu prijemlje le zdravje

Prehrana

Z mislijo na vse, ki prisegate na darove narave, Medex že več kot 60 let neguje pozitiven odnos do okolja, premišljeno in odgovorno pa pri tem postavlja razvojne in …

Z mislijo na vse, ki prisegate na darove narave, Medex že več kot 60 let neguje pozitiven odnos do okolja, premišljeno in odgovorno pa pri tem postavlja razvojne in kakovostne standarde svojih izdelkov. V letošnje leto je Medex zato vstopil z novostmi: suhim sadjem in zaveznikom, ki ublaži slabo počutje in povrne moči ob prvih znakih viroze, Imuno resistom.

ekipa-Medexa

Ekipa Medexa.

Suho sadje

Sušenje je ena od najstarejših oblik konzerviranja, pri čemer suho sadje ohrani večino hranil, ki jih vsebuje tudi sveže sadje. Suho sadje je bogato z vitamini, minerali in antioksidanti, predvsem pa ga odlikuje visoka vsebnost prehranskih vlaknin. Z njim nadomestimo sveže sadje, saj nam je zaradi daljše obstojnosti vedno pri roki. Postopek sušenja nam pogosto približa sadje, ki ga v sveži obliki le poredko srečamo na lokalni tržnici, prav zaradi koristnih lastnosti in težje dostopnosti pa ga Medex želi ponuditi slovenskim kupcem. V skrbi za kakovostna naravna živila je bilo izbrano suho sadje, ki je pridelano po strogih standardih ekološke pridelave in ustrezno certificirano. Skrbna pridelava in pazljiva predelava suhega sadja v skladu s pravili za presna živila in standardi EU omogoča, da se ohranijo vse naravne lastnosti. Suho sadje ohrani polnost okusa in aromo, hkrati pa je izjemno hranljivo.

  • Suho sadje je vir energije

Bio suho sadje iz Medexa je pakirano v embalažo, ki jo lahko ponovno zaprete, tako da suho sadje ohrani svojo sočno strukturo tudi po odprtju. Sadje je nežveplano ter brez dodanih konzervansov, arom in barvil. Suho sadje je dragoceno živilo, ki vas bo napolnilo s čisto energijo, zato ga imejte vedno pri roki.

Visoko kakovostne kanadske brusnice so iz ekološke pridelave, odlikuje jih posebno polna sadna aroma. Sladkane so z jabolčnim sokom in so bogat vir prehranske vlaknine. Posušeni sadeži so celi in izredno veliki, tako da so brusnice mehke in okusne. Uživate jih lahko samostojno ali dodate svojim najljubšim smoothijem, kosmičem in slaščicam.

Goji jagode, imenovane tudi volčje jagode, so bogate z antioksidanti. Jagode iz ekološke pridelave ročno oberejo in sušijo na soncu, kar jih naredi slajše, obenem pa ohranijo vse njihove naravne lastnosti in kakovost.Uživate jih lahko samostojno ali kot dodatek smoothijem, kosmičem in sladicam. Priporočena dnevna količina je do 30 g (manjša pest) jagod.

Inkovske jagode, poznane tudi kot fizalis ali volčja jabolka, rastejo v visokogorskem svetu Latinske Amerike. Imajo visoko vsebnost vlaknin in so vir vitamina C, ki ga vsebujejo kar 25 % priporočenega dnevnega vnosa. Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema in k normalnemu psihološkemu delovanju. Prav tako prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, povečuje absorpcijo železa ter ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Dragocene jagode iz ekološke pridelave so brez dodanih sladkorjev – vsebujejo le naravno prisotne sladkorje. Prav tako jih odlikuje odličen sladko kiselkast okus. Bio inkovske jagode lahko uživate samostojno ali jih dodate svojim najljubšim smoothijem, kosmičem in slaščicam. Jagode lahko pomešate z oreščki ali drugim suhim sadjem po vaši izbiri. Uporabite jih lahko tudi pri peki peciva ali pa z njimi okrasite sladice.

suho-sadje

Z Imuno resistom, hitro in učinkovito nad virozo

Virusne okužbe sodijo med najpogostejše bolezni, ki predvsem na prehodu letnih časov prizadenejo tako odrasle kot otroke. Povzroča jih prek 200 različnih virusov, znaki, ki jih spremljajo, pa so lahko izcedek iz nosu, bolečina v žrelu, kašelj, glavobol, bolečine v mišicah, včasih tudi povišana telesna temperatura in mrazenje.

Viroza običajno traja od sedem do deset dni.  Zdravil zanjo ni, z ustrezno prehrano in prehranskimi dopolnili, ki vplivajo na delovanje imunskega sistema, pa lahko poskrbimo, da izzveni že v nekaj dneh.

  • Trojna moč delovanja

Izdelka Imuno resist in Imuno resist junior vsebujeta patentirani naravni izvleček iz macesna ResistAid in patentirano obliko beta-glukana wellmune WGP ter vitamin C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

  • ResistAidTM je patentirana učinkovina, ki so jo v Medexu vključili v Imuno resist. Gre za izvleček iz macesnovega lubja, arabinogalaktan, ki se v tradicionalni medicini uporablja za spodbujanje delovanja imunskega sistema. Arabinogalaktan je vodotopna vlaknina, ki v prebavilih deluje prebiotično, s čimer pozitivno vpliva na črevesno floro. Ugotovitve kažejo, da arabinogalaktan v telesu spodbudi lasten imunski odziv. Klinična študija, v kateri je sodelovalo 199 posameznikov, starih od 18 do 70 let s pogostimi pojavi virusnih okužb zgornjih dihal, je potrdila, da ResistAidTM zmanjša pogostost in trajanje okužb.
  • Prehransko dopolnilo Imuno resist poleg izvlečka iz macesna vsebuje še patentirano obliko beta-glukana Wellmune WGP, ki je pridobljen iz celičnih sten pekovske kvasovke. Zanj je značilno, da v telesu pospeši delovanje imunskih celic.

V skrbi za najvišjo kakovost, naravnost in kar najboljšo prebavljivost sta Imuno resist in Imuno resist junior brez konzervansov, barvil in umetnih arom ter ne vsebujeta laktoze ali glutena. Vsebujeta enake učinkovine, le njihova količina je v različici junior prilagojena otroškemu organizmu. V Medexu so pri tej različici posvetili posebno pozornost tudi okusu. Ta bo otroke zagotovo spomnil na dobri domači malinovec. Izdelka sta pakirana v vsem dobro poznane Medexove stekleničke za enostavno in neposredno uživanje.

Po izboru uredništva


Sledite nam