fbpx

Naj se sliši tudi tvoj glas

Novice

Glasbena matica, ustanova z dolgoletno tradicijo in zaupanja vrednim imenom, sporoča, da sprejema nove zboriste skozi celo leto.

GLASBENA MATICA te vabi med svoje pevske vrste

GLASBENA MATICA, ustanova z dolgoletno tradicijo in zaupanja vrednim imenom, sporoča, da sprejema nove zboriste skozi celo leto. Starostnih omejitev ni, zadostuje le iskrena želja po petju in glasbenem izobraževanju, za ostalo pa bodo poskrbeli voditelji zborov z inovativnimi pristopi. Za vsakega posebej je izkušnja petja v zboru neprecenljiva, zato je posebna pozornost namenjena prav vzgoji mladih.

Prijazen urnik pevskih vaj za posamezne starostne skupine:

Mali glasbenik: petek, 17.00 – 17.45
Pevska pripravnica: ponedeljek, 17.00 – 18.00
Otroški pevski zbor: sreda, 17.00 – 18.30
Mladinski pevski zbor: četrtek, 16.30 – 18.30
Mešani pevski zbor: ponedeljek in četrtek, 19.30 – 21.30
Seniorski pevski zbor: torek, 19.00 – 21.00

Ni le petje, o čemer govorimo, glas zdravi in prav je da, se tega zavemo.
Pozitivna samopodoba, prijetna družba in učenje novega na strokovno prijazen način.
Le pogumno! Pridite v Glasbeno matico in naj se sliši tudi tvoj glas.
Dodatne informacije dobite na www.glasbenamatica.si.

Glasbena_matica_otroski_zbor-036-640

GLASBENA MATICA in JAVNA ZAHVALA SILVANU OMERZI

Glasbena Matica je lani praznovala 140 letni jubilej. Ob tej priložnosti jim je slovenski režiser, lutkovni umetnik in ilustrator Silvan Omerzu podaril novo celostno podobo, ki simbolizira podmladek Glasbene matice. Z donacijo nove celostne podobe prihaja v Glasbeno matico nov val pevske svežine, ki navdihuje.

Petra Škofic:

Silvan Omerzu, slikar, ilustrator in režiser me že vrsto let navdušuje zaradi svoje enostavnosti. Pri njem lahko najdete vse od prepoznavnih ilustracij v Cicibanu do likovno izčiščenih lutkovnih predstav. Je tudi dobitnik nagrade Prešernovega sklada. Ko smo pri Glasbeni matici razmišljali, kako bi pritegnili še več otrok v pevske programe matice, odločitev ni bila posebno težka, saj sem pred očmi v hipu videla Silvanove like. Silvana sicer bežno poznam izpred let, ko sva se sem in tja srečevala na predstavah v Drami, nazadnje pa sem spremljala nastajanje njegove odlične lutkovne predstave Ti loviš!. Ko sem ga poklicala, je v nekaj dneh narisal punco in fanta, ki sta postala prepoznavni znak otroškega programa Glasbene matice. Pravo presenečenje pa je prišlo na koncu. Silvan za svoje delo ni želel plačila. Ilustracijo je poklonil Glasbeni matici, kar je danes vse bolj redka vrlina, vredna vsega spoštovanja.
Logo-Glasbena-matica--mladi-avtor-Silvan-Omerzu-640

Oglasno sporočilo


Sledite nam