fbpx

Nacionalna akcija Slovenija hodi

Dogodki

V sodelovanju z vsemi občinami regije Posavje, turističnimi ponudniki ter Zavodi na področju turizma tudi letos organiziramo Posavski festival tematskih poti 2015, ki bo …

Regijo Posavje zaznamuje dolina rek, gradov in gostoljubnosti. Primerna je tako za pohodništvo, kot tudi kolesarjenje po slikovitem posavskem podeželju, za družinski ali skupinski  potep, poln doživetij in lokalnih zgodb.

V sodelovanju z vsemi občinami regije Posavje, turističnimi ponudniki ter Zavodi na področju turizma tudi letos organiziramo Posavski festival tematskih poti 2015, ki bo potekal meseca maja in junija in bo ponujal preko 30 organiziranih tur (pohodniških,kolesarskih, konjeniških), skupaj s strokovnim vodenjem, izobraževalnim programom, posavsko kulinariko, lokalnimi zgodbami ter pestro izbiro namestitev. Posavski festival je del akcije SLOVENIJA HODI, katere podpornik in promotor aktivnega načina življenja je naš olimpijec  Primož Kozmus. Regija Posavje je v akcijo vključena preko članstva v Združenju Pohodništvo & Kolesarjenje GIZ Slovenije.

slovenija-hodi-2

Slovenija hodi

slovenija-hodi-logoV okviru spodbujanja in razvijanja pohodništva v Sloveniji kot turističnega produkta  smo se združenje Pohodništvo & kolesarjenje GIZ in destinacijske turistične organizacije dogovorili o vzpostavitvi serije prireditev na temo pohodništva, ki  naj bi združevale tako spoznavanje poznanih in manj poznanih pohodniških destinacij, kot tudi spoznavanje tradicij in kulinarike teh regij.

Namen Slovenija hodi je združevati prireditve pohodniških festivalov v posameznih destinacijah pod eno streho in z usmerjeno enotno promocijo povečati število obiskovalcev nočitve  v destinacijah in namestitvah v segmentu pohodništva in sicer na bazi tujih in domačih obiskovalcev ter povečati zanimivost in usmerjenost ponudbe pohodniških destinacij.

Za posamezne organizatorje pohodniških dnevov, ki se promovirajo pod enotno blagovno znamko Slovenija hodi  velja nekaj osnovnih kriterije:

 • prireditev v trajanju min dva do treh dni
 • ponudba vodenih in nevodenih pohodov
 • ponudba plačljivih pohodov
 • destinacije ali nastanitve pripravijo tržne pakete, ki poleg vodenja vključujejo še druge dogodke
 • po možnosti vključitev odsekov daljinskih poti na območju (Slovenska planinska pot Via Alpina,Alpe Adria Trail,  E6,E7…)
 • Organizacija strokovnega dela festivala s področja pohodništva oz. raznih predavanj, Predstavitev ponudb, opreme

V leto 2015 bodo festivali potekali:

 • Pomladni festival pohodništva Brda -Goriška Brda – 11.4,- 19.4 v organizaciji Zavoda za turizem, podjetništvo, šport in kulturo
 • Posavski festival tematskih poti, Posavje – 1.5.- 30.6. v organizaciji Centra za podjetništvo in turizem Krško
 • Mednarodni festival alpskega cvetja Bohinj 23.5.-7.6. v organizaciji Turizem Bohinj

In 8. Dnevi pohodništva v Bohinju 11. 9.-11. 10. v organizaciji Turizem Bohinj

 • Po poti Triglavske Bistrice in Dan Alpske konvencije, 28.5.-31.5. Kranjska Gora in 10.9. – 13.9. Planica in srečanje na Tromeji v organizaciji Zavoda za turizem Kranjska Gora
 • Pohodniški festival Kamniško Savinjske Alpe 24.- 28.6. Kamnik, Logarska dolina v organizaciji skupnosti Kamniško Savinjske Alpe
 • Dnevi pohodništva v Termah Snovik 18.9.-20.9. v organizaciji Terme Snovik
 • Festival pohodništva Dolina Soče 9. – 4.10. Kobarid, Tolmin, Bovec v organizaciji LTO Sotočje

Posavski festival tematskih poti je priložnost za vse turistične ponudnike regije. Vse bolj se v ponudbo vključujejo turistična in ostala društva, gostinci, vinarji in ponudniki nastanitev. Terme Čatež letos v ta namen pripravljajo posebne pakete aktivnega oddiha.

Vse informacije o festivalu se nahajajo na spletni strani www.visitkrsko.com in www.slovenia.info.

in pri koordinatorki festivala Ksenja Kragl ([email protected]).

Po izboru uredništva


Sledite nam