fbpx

Na 7. Slovenskem forumu inovacij se bo predstavilo 48 najboljših

Novice

V ponedeljek, 26. septembra 2012, se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pričel 7. Slovenski forum inovacij.

Forum inovacij

V ponedeljek, 26. septembra 2012, se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pričel 7. Slovenski forum inovacij, na katerem se bo predstavilo 48 slovenskih najboljših inovacij.

Forum inovacijSlovenski forum inovacij se je v vseh letih razvil v osrednji vseslovenski poslovni dogodek na temo inovativnosti in podjetništva. »Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije s prireditvijo Slovenski forum inovacij dviguje ozaveščenost na področju inovativnosti in podjetništva ter širi inovacijsko kulturo v Sloveniji. Z letošnjo prireditvijo želimo izbranim inovacijam omogočiti čim večjo prepoznavnost tako v slovenskem prostoru kot tudi v tujini ter jim izboljšati tržni uspeh,« je poudaril direktor JAPTI, Igor Plestenjak.

Letos je JAPTI na javno povabilo k prijavi izumov, invencij in inovacij za 7. Slovenski forum inovacij prejel 130 prijav, na dogodku pa se bo predstaviloForum inovacij 48 najboljših, od tega 35 proizvodov, 9 storitev in 4 poslovni modeli. Kar 70 odstotkov izbranih inovacij je že v fazi izvedbe oziroma realizacije, 22 odstotkov v fazi prototipne rešitve in 8 odstotkov v fazi idejnega osnutka. Takšen odziv dokazuje, da Slovenski forum inovacij spodbuja ljudi k inovativnosti, idejam in iskanju inovativnih rešitev ter vliva optimizem, da Sloveniji kljub svetovni gospodarski in finančni krizi ne primanjkuje ustvarjalnega in inovativnega potenciala. Vse izbrane inovacije bodo predstavljene v obliki sejemske razstave, nekatere tudi v živo na Odprtem odru, objavljene pa bodo tudi v elektronskem katalogu slovenskih inovacij 2012. Seznam prijavljenih inovacij in njihova razvrstitev po kategorijah je objavljen na uradni spletni strani dogodka www.foruminovacij.si.

Slavnostna otvoritev 7. Slovenskega foruma inovacij bo 26. novembra 2012, ob 10.00 uri. V okviru prireditve bo potekala okrogla miza ter predstavitve izbranih inovacij, namenjene podjetnim in inovativnim posameznikom ter vsem, ki jih to področje zanima. Obiskovalci bodo imeli tudi možnost brezplačnega srečanja in pogovora s strokovnjaki s področja poslovnega in tehnološkega svetovanja. Za rezervacijo sestanka se lahko prijavite preko spletne strani do vključno 22. novembra 2012. Prav tako je na spletni strani v okviru programa objavljen razpored predstavitev najboljših letošnjih inovacij. Zaključek razstave, predstavitev in srečanj podjetnikov in inovatorjev bo ob 18.00 uri s slavnostno podelitvijo priznanj najboljšim inovacijam.

Več informacij o samem dogodku je na voljo na spletni strani www.foruminovacij.si.

Vstop je prost, tako na razstavo inovacij kot tudi na vse spremljevalne programe!

7. Slovenski forum inovacij organizira Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Oglasno sporočilo 


Sledite nam