fbpx

Mož, ki zdravi z zgodbami

Novice

Argentinec Jorge Bucay je eden najbolj priljubljenih psihoterapevtov na svetu in avtor 18 knjig, ki so izšle v 30 državah. Zdravi z zgodbami. Kakšnimi, pa preverite v njegovi knjigi Ti povem zgodbo?, ki je uspešnica tudi pri nas.

31ADF680-6764-11E1-8FCF-B74F66B94067

Argentinec Jorge Bucay je eden najbolj priljubljenih psihoterapevtov na svetu in avtor 18 knjig, ki so izšle v 30 državah. Zdravi z zgodbami. Kakšnimi, pa preverite v njegovi knjigi Ti povem zgodbo?, ki je uspešnica tudi pri nas.

Zgodbe, ki vas naučijo živeti

Pred kratkim je pri Mladinski knjigi izšla Bucayeva knjiga Ti Povem zgodbo?, za katero dr. Zoran Milivojević, tudi pri nas zelo priljubljen hrvaški psihoterapevt, pravi, da je »čarobna knjiga, polna zdravilnih zgodb«. Mladenič Demian obiskuje psihoterapevta Jorgeja, da bi skupaj poiskala odgovore na vsakdanja vprašanja. S pripovedovanjem zgodb, od grških mitov in japonskih parabol do zenovskih modrosti in lastnih izmišljenih zgodb, mu Jorge pomaga do samospoznanja.

Zgodbe se odlično berejo, v njih pa najdemo napotke za najrazličnejše življenjske zagate, tolažbo in nov zagon.

Poiščite pravo zgodbo za svojo težavo oziroma vprašanje

BE27BD48-6765-11E1-9340-B74F66B94067

Zakaj se torej splača biti brcajoča žabica v smetani, ne pa tudi vztrajni drvar? Zakaj ni pametno nositi za dve številki premajhnih čevljev? Kaj pomeni, če ste podobni priklenjenemu slonu ali ujeti v krog devetindevetdeset? Vse to izveste v zgodbah Jorgeja Bucaya, ki vas naučijo živeti. Kot pravi avtor v epilogu: Zgodbe, ki si jih ravnokar prebral, so takšne kot kamni. Zeleni kamni, rumeni kamni, rdeči kamni. Te zgodbe so bile napisane le, da bi označile kak kraj ali pot. Toda brskanje po njih, iskanje skritega diamanta v vsaki od njih je naloga vsakega posameznika.”

Prisluhnite zgodbi Žabici v smetani

Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase

64D25EC6-6763-11E1-979B-B74F66B94067

Jorge Bucay se je že med študijem preizkusil kot trgovski potnik, zavarovalni agent, voznik taksija, klovn in igralec. Končal je študij medicine, delal v bolnišnicah in vodil kadrovsko službo. Imel je trgovino s športno opremo. Nazadnje je ugotovil, da ga zares veseli le terapevtsko delo. Začel je sprejemati manjše skupine pacientov. Uporabljal je klasično freudevsko metodo, ki pa jo je kmalu začel dopolnjevati z Gestalt terapijo. Počasi so pomemben del terapije postale tudi zgodbe.
Ob koncu terapevtskega srečanja je vsakemu pacientu povedal zgodbo. Metoda je postala tako priljubljena, da so pacienti začeli zgodbe zapisovati. Zbrali so jih v knjižico, mu jo podarili in ga nagovorili, naj jih objavi. Toda uspeha s knjigami ni doživel takoj. Sprva so bile naklade nizke in prodaja ni stekla.

Postopoma in počasi pa je Jorge Bucay v več kot dveh desetletjih tako rekoč osvojil svet. Izdal je 18 knjig, ki so vse po vrsti uspešnice. Bralci v njih najdejo motivacijo, navdih, tolažbo in spodbude za spremembe v razmišljanju in dojemanju sveta. Vse njegove knjige pa imajo v resnici enako temeljno sporočilo: Nihče ne more narediti zate, kar lahko sam narediš zase.

Maja v slovenščini izide še Bucayeva knjiga Ljubiti se z odprtimi očmi. Gre za zanimiv roman, ki je hkrati tudi razumljiv in uporaben priročnik o medsebojnih odnosih, predvsem o tem, kako ljubezen obdržati. Ob tej priložnosti bo Jorge Bucay tudi obiskal Slovenijo. In če sodimo po navdušenju, ki ga je požel na obisku pri Hrvatih, se mu splača prisluhniti tudi v živo.

Oglasno sporočilo


Sledite nam