fbpx

1. MON literarni izziv

Zavod MON

Dragi MON-ovci in MON-ovke, dragi Knjižni molji, podaljšujemo trajanje natečaja 1. MON LITERARNI IZZIV.

Dragi MON-ovci in MON-ovke, dragi Knjižni molji, podaljšujemo trajanje natečaja 1. MON LITERARNI IZZIV. Vaše prispevke pričakujemo vse do 1.aprila 2013, nekaj se jih je že nabralo.

A4E46FEC-4AC3-11E2-B668-E7A465B94067

Tema in izziv ostajata enaka: ali vam je,  in če da –  kako,  knjiga morebiti spremenila življenje. Napišete nekaj kratkega o tem, kako je srečanje z literarno osebo, zgodbo, literarnim prostorom ali izmišljenim časom, zaznamovalo delček vašega sveta. Vse do začetka februarja bomo zbirali literarne prispevke, kratke črtice, povesti in zgodbe o tem, kako se vas je neka knjiga dotaknila. Bodite kreativni, pustite domišljiji prosto pot in opišite kako vam je (ali pa bi vam lahko) knjiga spremenila življenje.

Prejeli pa smo tudi nekaj vaših mnenj in predlogov ter na vašo željo – MON ste namreč vi –prilagajamo način izbire zmagovalcev. Po novem bosta torej zmagovalca dva –  zmagovalec žirije in zmagovalec publike. Svoj glas za izbranca publike, boste lahko oddali na na forumu Knjižni molji in facebook profilu Knjižni koktajl, zmagovalca po mnenju stroke, pa bo izbrala strokovna žirija.

Prispevke, dolge do 10.000 znakov s presledki, kot doslej pošljite v elektronski obliki na [email protected]
/* */
do  1. aprila 2013 s pripisom »MON literarni izziv«. Pošljete lahko največ tri zgodbe, ki so vaše avtorsko delo in so napisane v slovenskem jeziku. Skupaj s svojo zgodbo pošljite tudi osebne podatke (ime, priimek, starost, spol, točen naslov in elektronski naslov). S tem tudi dovoljujete objavo vašega prispevka v javnih občilih ter potrjujete, da sprejemate pogoje sodelovanja v literarnem natečaju. Za lekturo objavljenih prispevkov bomo  poskrbeli mi.

Zmagovalcema bomo ponudili kolumno v knjižnem kotičku in na FB profilu, prejela pa bosta tudi zanimivo knjižno nagrado. Vseh pet izbranih zgodb ter intervjuja dveh zmagovalcev bodo objavljeni tudi v obliki e-knjižice.

Vabimo vas, da se nam pridružite na klepetu na forumu Knjižni molji in FB profilu Knjižni koktajl, kjer bo o natečaju še veliko govora. 

Še naprej berimo in klepetajmo!

Vaš MON

Več o pogojih sodelovanja v literarnem izzivu si lahko preberete tukaj.

 


Sledite nam