fbpx

Mojih 9 zimskih must – have za odlično počutje

Dom & prosti čas, Novice, Zanimivo, Zdravoteka

Ustvarjanje rutine z zdravimi navadami ni le ovira, doseganje ravnotežja je pravzaprav izjemno lahko.

V hitrem življenjskem tempu težko najdemo čas za vzdrževanje zdravih navad. Pomanjkanje časa, prevelika pričakovanja in nerealni cilji so pravzaprav ovire, ki lahko ustvarijo ravno nasprotni učinek, kot si ga želimo. Tako kot v mnogih pogledih je ravnovesje ključ do ustvarjanja popolne dnevne rutine zdravih navad.

Kadar govorimo o zdravih navadah, najprej pomislimo na zdravo prehranjevanje in vadbo. Vendar pa so zdrave navade več kot to. Čas za počitek in tistih osem čarobnih ur, za katere si vsi prizadevamo, imata prav tako pomembno vlogo pri ustvarjanju zdrave dnevne rutine.

Čeprav se nam zdi, da je ustvarjanje rutine z zdravimi navadami le ovira, je doseganje ravnotežja pravzaprav izjemno lahko, kot bi šteli od ena do devet.

Odločila sem se, da svoje must – have navade delim tudi z vami, pri tem pa nisem izpustila niti pet obrokov, vadbe, dveh ur brez mobilnega telefona in čudežnih »pripomočkov«, ki ščitijo moje telo, predvsem v zimskem času.

 

Naj se odštevanje dnevnih navad torej začne:

9 tisoč korakov

8 ur spanca

7 kozarcev vode

6 nanosov razpršila propolis oral

5 obrokov

4 kratke pavze za raztezanje in počitek

3 pastile propolisa forte

2 uri brez mobilnega telefona (če je le možno pred spanjem)

1 vadba

 

Zima in sneg naj ne preprečujeta, da ne bi vsak dan naredili 9 tisoč korakov. Na pogled se vam lahko zdi, da je to nemogoče, vendar če namesto dvigala uporabljate stopnice, se na kosilo, namesto z avtomobilom, odpravite peš, te devetke ni tako težko doseči. Sama se proti večeru rada sprehodim, saj se mi tako zbistrijo možgani in kaj je lahko še lepšega, kadar pod nogami čutimo škripanje snega, ob prihodu domov pa nas čaka topel čaj.

Med zimskim obdobjem ne smemo pozabiti na zadostno pitje tekočine, saj nas dehidracija lahko doleti tudi v tem obdobju. Z zadostno količino vode poskrbimo tudi za izločanje strupov iz telesa, kar je osnova za dobro delovanje imunskega sistema.

Zelo podobno, kot se na pomanjkanje vode odziva naša koža, je podobno tudi z našim grlom, ki ga suh in hladen zrak še dodatno suši. Tu pa nastopita »čudežna« must – have izdelka, ki sem ju omenjala že na začetku. Moja trenutna odrešitelja sta Medexova izdelka Propolis oral pršilo z aplikatorjem na vodni osnovi ter Propolis forte pastile z vitaminoma A in C. V zimskih dneh zato postaneta, poleg kreme za roke in balzama za ustnice, moja najboljša prijatelja, ki me spremljata povsod.

Takoj, ko se temperature spustijo, se namreč začne tudi moj neprestan boj z bolečim grlom in ker so mi všeč naravni izdelki, najrajši posežem po Medexovem propolisu.

Prebrala sem namreč zgodbo o čebelah, ki s smolnato snovjo premažejo stene panja in ga tako zaščitijo pred vlago, mrazom in vsiljivci, zato naj bi propolis v latinščini pomenilo zamazati, oziroma zgladiti. In če propolis pomaga zaščititi čebelji panj, potem bo dovolj močan, da bo zaščitil tudi moje grlo.

Moja dva must – have izdelka

V pestri Medexovi ponudbi propolisov redno uporabljam dva izdelka. Kot navdušenka za inovacije, sem se odločila za Propolis oral pršilo z aplikatorjem na vodni osnovi, ki ga imenujejo tudi propolis nove generacije. Vsebuje 10 % izvlečka propolisa in niacin ter je brez konzervansov, barvil, umetnih arom in sladil. Sama ga uporabljam trikrat dnevno po dva vnosa neposredno v ustno votlino.

Ker sem tudi velika ljubiteljica bombonov, se nisem mogla upreti niti Propolis forte pastilam, ki med drugim vsebujejo tudi vitamina A in C. Tako si brez slabe vesti privoščim pastile, ki mi, poleg dobrega okusa, nudijo tudi dolgotrajno zaščito grla. Saj veste, kaj pravijo, tri Propolis forte pastile na dan, odženejo zdravnika stran.

Medex ima v svoji ponudbi propolisa čarobno število izdelkov, torej sedem, med njimi tudi Propolis oral junior na vodni osnovi, namenjen prav otrokom, ter propolis kapljice, ki smo jih že kot otroci dajali na sladkorne kocke in jih z veseljem jedli.

Čebele vedo, kako zaščititi svoj panj, mi pa zdaj vemo, kako zaščititi svoje telo in ohraniti odlično počutje tudi v zimskih dneh!

Če bi mi nekdo pred enim letom povedal, da bom lahko zdržala dve uri brez mobilnega telefona, mu najbrž ne bi verjela, saj sem zaradi narave svojega dela kot odgovorna urednica spletnega medija, z njim neločljivo povezana.

Prav tako sem si tudi težko predstavljala, da bo propolis postal eden izmed nepogrešljivih zimskih must – have izdelkov, ki tako učinkovito pomagajo mojemu grlu. Pa naj še kdo reče, da tehnologija in narava nista povezani :-)

Foto: Žiga Intihar


Sledite nam