Mojca Klančar Dolinar, dr. med., moderatorka na portalu Med.Over.Net

Moderatorji, Zanimivo, Zdravje

Predstavljamo vam moderatorko na forumu Družinska medicina, kjer nudi podporo in strokovno pomoč ljudem.

Drage uporabnice in uporabniki spletnega portala in forumov Med.Over.Net,

predstavljamo vam moderatorko na portalu in forumih Med.Over.Net na forumu Družinska medicina, kjer nudi podporo in strokovno pomoč ljudem ter osvešča uporabnike o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Mojca Klančar Dolinar, dr. med., specialistka družinske medicine

Mojca Klančar Dolinar, dr. med. je rojena pozimi, na pustni torek, v Ljubljanski porodnišnici. Po osnovni šoli je šolanje nadaljevala na Gimnaziji Bežigrad. Že od majhnega pa jo je privlačil zdravniški poklic, zato izbira študija ni bila presenetljiva. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2003. Pripravništvo in sekundariat je opravljala v Kliničnem centru v Ljubljani. Že med študijem jo je navdušila podeželska ambulanta družinske medicine s širokimi medicinskimi izzivi, zato je kasneje izbrala omenjeno specializacijo. Specialistični izpit je s pohvalo opravila leta 2012.

Svoje paciente obravnava v ambulanti na Škofljici, ki je dislocirana enota Zdravstvenega doma Grosuplje. Nepokretne bolnike pa obišče na domu.

V prostem času se kot ostali zdravniki stalno dodatno izobražuje in spremlja novosti. Znanje posreduje tudi mlajšim kolegom. Da lahko zadane naloge čim bolje opravlja in ublaži stres, ki je pogost spremljevalec zdravniškega poklica, pa si polni baterije in povrne nasmeh z druženjem s svojimi najbližjimi – možem, tremi otroki in starši. Z veseljem se povzpne na hrib ali goro ali se z družino odpravi na krajše potovanje. Če slučajno ostane še kaj časa, pa prebere kakšno leposlovje, napiše pesem ali ustvari kipec iz gline.


Sledite nam


Hčerkin dnevnik (A Daughter’s Journey) s podnapisi