fbpx

Modre zastave na 5 kopališčih in marini družbe Hoteli Bernardin d.d.

Novice

Modra zastava je za obiskovalce znak zagotavljanja čistega, varnega in prijetno urejenega okolja, namenjenega rekreaciji v in ob vodi.

plava-zastava-2

Portorož, 13.5.2013 – Na sejmu Internautica so podelili 14 modrih zastav, ki jih dobijo urejena kopališča in marine, ocenjujejo pa predvsem kakovost vode in skrb za okolje. Med temi so 6 modrih zastav prejela kopališča in marina družbe Hoteli Bernardin, d.d.,  za obe kopališči na Bernardinu, plažo Salinera v Strunjanu, kopališče San Simon v Izoli in Metropol v Portorožu. Modro zastavo je prejela tudi Marina Bernardin.

Modra zastava velja za enega najpomembnejših turističnih eko simbolov in je za obiskovalce znak zagotavljanja čistega, varnega in prijetno urejenega okolja, namenjenega rekreaciji v in ob vodi. Program Modra zastava zahteva, tako od upravljalcev kot tudi od pristojnih občin, sistematičen pristop k zagotavljanju nadstandardnih kopališč in marin. Sam program temelji na načelih sodobnih sistemov kakovosti in odličnosti, pri katerih gre za postopni proces neprestanih izboljšav vseh procesov s ciljem ponuditi uporabnikom najboljše z doslednim spoštovanjem okolja. Da gre za uveljavljen in cenjen ekološki znak dokazuje tudi priznanje, ki ga je programu Modra zastava podelil nemški organizator potovanj TUI na turistični borzi v Berlinu, za ‘svojega’ pa sta ga prevzeli tudi UNEP (okoljski program Združenih narodov) in svetovna turistična organizacija.

Program MODRA ZASTAVA koordinira Fondacija za okoljsko vzgojo Foundation for Environmental Education – FEE International, izvaja pa ga koordinacija za Modro zastavo – Blue Flag Coordination, ki ima sedež v Kopen-hagnu na Danskem.

Hoteli Bernardin, d.d.

Oglasno sporočilo


Sledite nam