fbpx

Mlinarjev dan na domačiji Gora pod lipo

Novice

Vam je zmanjkalo idej za rojstnodnevno druženje? Iščete izvirno, aktivno doživetje s pridihom domačnosti in naših slovenski korenin?

Vam je zmanjkalo idej za rojstnodnevno druženje? Iščete izvirno, aktivno doživetje s pridihom domačnosti in naših slovenski korenin?

Mlinarjev-dan-1Etno-kulinarična delavnica peke kruha na domačiji Gora pod lipo na Bistriškem Pohorju je posebno doživetje. Na domačiji s pristno pohorsko podobo se lahko vrnete h koreninam, k zgodbam naših dedkov in babic in doživite pravi Mlinarjev dan.

Sprehod do Jakčevega mlina in doživetje zgodbe mlinarjeve hčerke vas popeljeta v svet mlinarjevega vsakdana. V pesmi in besedi vam zgodbo o kruhku povedo Ložniške ufarce. Seveda v stari pohorščini in začinjeno s prigodami iz njihove mladosti. In zdaj še tisti najbolj prijetni del, ko zadiši po domačem kruhku. V stari hiši vsak pripravi, oblikuje in speče svoj kruhek v krušni peči. Ta gre z njim na pot. Gospodarja Lena in Primož poskrbita za prave domače dobrote, ki pričarajo okus Pohorja. Okus Gore pod lipo. Vaš obisk je pospremljen z zeliščnim napitkom ob kaminu ali pod lipo in z obilico dobre energije sredi domačih vinogradov.

Po želji za odrasle gospodar Primož v obokani kleti lahko pripravi tudi vinsko pokušino domačih vin.

Mlinarjev-dan-2Več informacij: http://www.gorapodlipo.com/sl/aktivno-in-zabavno

Program izvajamo za skupine po predhodnem dogovoru. Za podrobnosti smo dosegljivi na [email protected] ali na 041 666 363.

Izvedba Mlinarjevega dneva teče v sodelovanju z Zavodom za kulturo Slovenska Bistrica.

Mlinarjev-dan-5

Foto: Arhiv Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica.


Sledite nam