Mladi tudi tokrat presenetili s svojimi podjetniškimi idejami

anonimni uporabnik, 15. december 2014
Ostalo

S prejšnjim petkom je četrta skupina desetih mladih (druga v letu 2014) uradno zaključila z usposabljanjem Podjetno v svet podjetništva (PVSP), en dan pred tem pa so bodoči podjetniki prejeli diplome …

S prejšnjim petkom je četrta skupina desetih mladih (druga v letu 2014) uradno zaključila z usposabljanjem Podjetno v svet podjetništva (PVSP), en dan pred tem pa so bodoči podjetniki prejeli diplome za uspešno opravljeno delo. Mladi podjetniki na trg vstopajo z zelo raznovrstnimi inovativnimi idejami, od lesenega kolesa Woodster, koristnega zabavnega pripomočka SWINGY, modne blagovne znamke Neon Rabbit do plesne šole argentinskega tanga CALESITA, psihoterapevtske pomoči, zasebnega varstva predšolskih otrok ter pravnega svetovanja in komunikacije z digitalnimi tehnologijami. Poleg tega bodo v kratkem na trgu nova sodobna naprava za merjenje ter spremljanje gibljivosti sklepov, RehabMeter in visoko učinkoviti sistemi za čiščenje pitne vode.  Rdeča nit vsem pa je dvigovanje kakovosti življenja posameznikov in družbe.

skupinska_podelitevPVSP-11-12-2014

Foto: Nik Rovan

Glavni cilj usposabljanja je samozaposlitev, ustanovitev lastnega podjetja ali zaposlitev v drugem podjetju, rezultati dosedanjih usposabljanj pa so zelo spodbudni meni mag. Roman Medved, vodja projekta PVSP v Regionalni razvojni agenciji  Ljubljanske urbane regije.

Irina Milijić se s svojo blagovno znamko oblačil in ‘longboardov’ Neon Rabbit trenutno osredotoča na lokalni trg, ki je že prinesel nekaj konkretnih rezultatov ter dobrih odzivov. Takoj po novem letu pa bo pričela s predstavitvijo projekta na platformi množičnega financiranja Kickstarter, saj nujno potrebuje sredstva za izdelavo modne kolekcije oblačil ter izdelavo in testiranje prototipa karbonskega ‘longboarda’.

Socialna pedagoginja Maša Sternad bo s samostojno podjetniško potjo oziroma zasebnim varstvom predšolskih otrok pričela v prvi polovici prihodnjega leta, saj mora opraviti še strokovni izpit s področja vzgoje in izobraževanja, pridobiti uporabno dovoljenje za prostore ter status varuha predšolskega otroka, ki ga podeljuje Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Tudi njej so najbolj dragocena pridobljena znanja s področja ekonomike, računovodstva in financ, tekom usposabljanja pa je pridobila povsem nov pogled na konkurenco.

Dr. Jan Zrimec, ki je zadnje štiri mesece intenzivno razvijal poslovno idejo visoko učinkovitih sistemov za čiščenje pitne vode na podlagi razvoja in imobilizacije mikrobov, se bo že v mesecu decembru 2014 zaposlil v lastnem podjetju.

Nad programom PVSP je navdušena tudi dr. Kaja Antlej (komunikacija dediščine z digitalnimi tehnologijami) saj meni, da je zastavljen zelo inovativno in v koraku s trenutnimi izzivi trga.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
14.03.2024 ob 18:20
296,668
25.03.2024 ob 19:31
112,965
28.03.2024 ob 09:27
Preberi več

Več novic

New Report

Close