fbpx

Mladi odrasli in osamosvojitev

Družina

Kakšni so izzivi na poti v samostojno življenje? Je pomanjkanje denarja razlog ali zgolj izgovor za življenje skupaj s starši?

Pogosto lahko slišimo, kako je življenje nekoč potekalo drugače. Kako so se mladi nekoč hitreje osamosvojili in začeli živeti svoje življenje daleč stran od staršev. Kakšen je svet današnjih mladih odraslih? Na kakšen način ga le ti doživljajo? Kakšna so pričakovanja in upi, ki jih družba polaga vanje? Zakaj se mladi odrasli danes kasneje odločijo za vstop v samostojno življenje in kdo jih na poti ovira? Ali je pomanjkanje denarja resnično pravi razlog za kasnejši odhod od doma, ali zgolj prikladen izgovor, so iztočnice, o katerih je tekla beseda v tokratni oddaji. Gostja pogovorne oddaje je bila Metka Furlani, univ.dipl.soc. in psihodinamska psihoterapevtka.

Pot v samostojno življenje ni preprosta. Ali se srečujete z izzivi, za katere imate občutek, da so morda trenutno preveliki? Se želite osamosvojiti, vendar vas je strah? Vabljeni na spletni forum Čustvena inteligenca ali na forum 18-30: Adolescenca in mladi odrasli, kjer lahko zapišete svoje izkušnje, povprašate za nasvet ali mnenje in preberete izkušnje drugih.


Sledite nam