fbpx

Miti in resnice o magnetni blazini

Novice, Zanimivo, Zdravje, Zdravoteka

Vse, kar bi radi izvedeli o medicinskem pripomočku, magnetni blazini za učinkovito lajšanje in zdravljenje raznoraznih težav.

Kaj je magnetna blazina? Čemu služi? Ali nas brani pred negativnimi valovanji? Ima v sebi magnetne trakove? Ali deluje celo noč, ko spim? Ali magnetna blazina deluje na celice?

Razlike

Magnetna blazina, če govorimo o medicinskem pripomočku, je blazina, ki oddaja magnetno polje z nizkimi frekvencami. V takšni blazini ni magnetov, tistih statičnih magnetov, ki se primejo na radiator. Magnetna blazina, ki je medicinski pripomoček, se uporablja v zdravstvenih domovih, fizioterapijah in zdraviliščih. V notranjosti take blazine so tuljave in jo priključimo v elektriko.

Blazina, ki ima v notranjosti magnetne trakove in služi kot nadvložek v vašem ležišču, se nikoli ne pojavlja v zdravstvenih ustanovah. Ta blazina ima v notranjosti statične magnete in delujejo na vas, tudi, ko spite. Med takima blazinama je velika, ogromna razlika.

Pravi medicinski pripomoček

Medicinski pripomoček, magnetna blazina za izvajanje elektromagnetne terapije je že vrsto let učinkovit način za lajšanje in zdravljenje marsikatere težave. Magnetno polje z nizkimi frekvencami delujejo na celice v našem telesu; jih spodbuja, da se hitreje obnavljajo in pospešujejo obtok krvi v telesu. Uporabljajo jo v zdravstvenih domovih na oddelku fizioterapije in še kje; ter tudi v zdraviliščih in športno terapevtskih središčih.

Magus hrbtenica 995467_f520

Uporaba magnetne blazine

Magnetna blazina se najpogosteje uporablja za lajšanje težav s sklepi in kostmi. To so razne obrabe in degenerativne spremembe, revmatizem, artritisi in artroze. Magnetna blazina pozitivno vpliva tudi na samo kostno gostoto pri osteoporozi. Dokazano se zlom kosti zaceli tudi do 50 % hitreje z uporabo elektromagnetne terapije. Znatno se olajšajo bolečine v sklepih, povrne se gibljivost sklepov ter zavre nadaljnjo obrabo kosti in hrustanca.

Pri športnikih se magnetna blazina uporablja pri hitrejši regeneraciji po treningih, pri poškodbah, zlomih in predpripravah na fizično dejavnost. Močan je vpliv magnetnega polja na mehka tkiva, zato se pri raztrganih mišicah, nategih in vnetjih uporabi magnetna terapija.

Veliko ljudi uporablja magnetno blazino že v preventivne namene, saj pozitivno vpliva na imunski sistem in splošno boljše počutje. Magnetna blazina se brez težave uporablja tudi pri otrocih, saj je popolnoma brez stranskih učinkov.

Kako uporabljamo magnetno blazino?

Magnetno blazino uporabljamo v vašem ležišču, tako, da jo izvajamo dva do trikrat dnevno. Terapija traja 15 ali 30 minut. Pred vsako terapijo popijemo 2 dl tekočine. Magnetna blazina deluje le takrat, ko jo prižgemo in se po točno določenem času avtomatično izklopi. Tako ne deluje celo noč. Je popolnoma varna terapevtska metoda, ki je namenjena vsem, ne glede na starost. Magnetna blazina nima stranskih učinkov.

Kakšno magnetno blazino kupiti?

Kupite magnetno blazino, ki bo koristila vam in vašim družinskim članom. Če imate zdravstvene težave, ki bi jih radi lajšali ali odpravili, potrebujete medicinski pripomoček Magus – elektromagnetna terapija. Če bi želeli pozitivno vplivati na vaše celice, krvni obtok in vaše splošno zdravje; izberite Magus – certificiran medicinski pripomoček. Pred nakupom vam nudimo možnost najema, da se o pozitivnem delovanju in učinkovitosti prepričate sami – na lastni koži.

Magus Magus blazina IMG_6541-1


Sledite nam