fbpx

Misli na srce

Dogodki

Projekt Misli na srce je neprofitni, prostovoljni, javnozdravstveni projekt, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije.

Društvo za zdravjesrca in ožilja Slovenije in Društvo študentov medicine Slovenije sta na novinarski konferenci v Ljubljani predstavila projekt Misli na srce in najavili skupno sodelovanje na področju preventive bolezni srca in ožilja.

Nosilci projekta so sicer študentje medicine, društvi pa sta se dogovorili za skupno sodelovanje na področju preventive bolezni srca in ožilja Slovenije. Temeljni cilj je izboljšati ozaveščenost prebivalstva o zdravem načinu življenja kot osnovi za preprečevanje bolezni srca in ožilja.

Društvi vabita predvsem ženske vseh starosti, da pridejo na predavanje prim. Borisa Cibica, dr. med. na Medicinski fakulteti v četrtek, 10. januarja 2013 ob 18. uri. Po predavanju bodo na voljo tudi brezplačne preventivne meritve.

Prvi odmevni dogodek leta 2013 bo v četrtek, 10. januarja 2013 ob 18. uri v veliki predavalnici Medicinske fakultete na Korytkovi ul. 2 v Ljubljani. Za vse, ki si želijo izvedeti več o srčno-žilnih boleznih pri ženskah, so pripravili predavanje prim. Borisa Cibica, dr. med. in brezplačne preventivne meritve krvnega sladkorja, holesterola in EKG.

Več informacij o projektu in o dogodku v četrtek, dobite na spletnih straneh Društva za srce www.zasrce.si in Društva študentov medicine Slovenije http://srce.dsms.net/, mail: [email protected].

Predstavitev projekta Misli na srce

misli na srceProjekt Misli na srce je neprofitni, prostovoljni, javnozdravstveni projekt, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije.

Naša misija je ozavestiti ljudi o boleznih srca in ožilja in jih motivirati za zdrav način življenja.

S spodbujanjem zdravega življenjskega stila ter ozaveščanjem o posledicah neprimerne prehrane in pomanjkanja telesne aktivnosti želimo prispevati k zmanjšanju pojavnosti bolezni srca in ožilja v Sloveniji. S tem namenom organiziramo predavanja in enkrat letno tudi kongres, kjer strokovnjaki s področja kardiologije, diabetesa, psihiatrije, zdrave prehrane, športa ter drugih področji predstavijo različne teme s področja srčno-žilnega sistema. Za dijake srednjih šol izvajamo tudi delavnice, ki so se izkazale za učinkovit in zelo dobro sprejet način širjenja našega sporočila mladostnikom.

Izvajamo tudi prireditev Krog zdravja, ki poteka na Prešernovem trgu v Ljubljani. S prireditvijo želimo sporočilo našega projekta razširiti tudi v širšo javnost.

V sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije pa bomo 10. januarja prvič izvedli posebno predavanje, namenjeno ženskam. Želimo jih ozavestiti kako se srčno-žilne bolezni manifestirajo pri ženskah. Predaval bo prim. dr. Boris Cibic, po predavanju bomo pa skupaj izvajali brezplačne meritve krvnega sladkorja, holesterola, pritiska in EKG-ja.

 


Sledite nam