fbpx

Minerali v nosečnosti

Novice

V obdobju nosečnosti je pitje naravne mineralne vode Donat Mg priporočljivo, saj vsebuje veliko magnezija.

donat

Magnezij je v obdobju nosečnosti zelo pomemben. Pravimo mu tudi mineral za novo življenje.

V obdobju nosečnosti je pitje naravne mineralne vode Donat Mg priporočljivo, saj vsebuje veliko magnezija, ki je eden izmed nujno potrebnih makro mineralov za pravilen razvoj otroka. Je element, udeležen pri razvoju kosti in zob ter bistven za pravilno celično delitev. Tudi bodoča mati ima povečane potrebe po tem mineralu.

Zakaj je magnezij tako zelo pomemben prav med nosečnostjo?

  • Je antistresni mineral, ki telesu pomaga lajšati stresne situacije. Prav tako naj bi stres močno vplival na »jutranje slabosti« nosečnic. Ker stres izčrpava telo, se posledično zmanjšuje tudi količina magnezija. Telo pa potrebuje  magnezij za normalno delovanje živčevja oziroma prenos živčnih impulzov, zato priporočamo redni dnevni vnos.
  • Potreben je tudi za normalno krčenje mišic in ob drugih dejavnikih zmanjšuje možnost prezgodnjega poroda. V Donatu Mg je magnezij v naravni, topni ionski obliki, in zato lahko takoj vstopi v biokemične procese telesa.
  • Ugodno deluje tudi pri preprečevanju morebitnega pojava sladkorne bolezni med nosečnostjo. Natri jev hidrogenkarbonat pa poskrbi za preprečevanje težav z zgago.
  • Dovolj magnezija preprečuje mišične krče in ob drugih dejavnikih zmanjšuje možnost prezgodnjega poroda

Donat Mg je naravno odvajalo, rešuje pa tudi problem povečane želodčne kisline. Nosečnicam in doječim mamicam priporočamo pitje razplinjene naravne mineralne vode Donat Mg vsaj 20 minut pred jedjo, saj mešanje s hrano poslabša resorbcijo magnezija in mineralov.

 BF88F8CC-6DAB-11E1-93BC-D43D65B94067 460BE6B2-6DB5-11E1-94EF-D43D65B94067

Priporočljivo je, da naj nosečnice pitje prilagodijo potrebam lastnega telesa.

Oglasno sporočilo


Sledite nam