fbpx

Mercator in skrb za zdravje zaposlenih

Mesec dni za zdravje

Mercator je največji slovenski trgovec, s skoraj 10 tisoč zaposlenimi pa je tudi največji zaposlovalec v Sloveniji. Zato je skrb za zdravje zaposlenih med pomembnimi temami v Mercatorju.

Mercator-zaposleni

V Mercatorju že 10 let izvajajo projekt promocija zdravja, katerega glavni namen je spodbujanje zaposlenih k navadam, ki ne ogrožajo zdravja in posledično vodijo v zmanjšanje absentizma.

Projekt promocija zdravja vodi projektna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki različnih sektorjev, samo v zadnjih treh letih pa smo v Mercatorju izšolali 130 promotorjev zdravja med zaposlenimi. To so pretežno sodelavci v maloprodaji, ki jim je lastno zdravje vrednota in so temu prilagodila svoj življenjski stil in med sodelavci uživajo spoštovanje.

Vsako leto v Mercatorju izvedejo tudi preventivno zdravstveno akcijo (npr. merjenje tveganja za osteoporozo), ki se je udeleži tudi do 1000 sodelavcev. Izvajajo aktivacije zdravja socialno-gibalna srečanja, vsako leto organizirajo tudi teden zdravja na izbrano temo.

Pomembni so tudi tedni posebnega ozaveščanja o varnem delu, izdajajo tudi posebne brošure, vodnike za vodje z več informacijami o vodenju ranljivih skupin zaposlenih.

Ker pa k skrbi za zdravje in dobro počutje sodi tudi druženje, imajo zelo aktivno Planinsko društvo. Zaposleni se v vedno večjem številu udeležujejo tudi Ljubljanskega maratona in imajo svoje ekipe v poslovni nogometni ligi, prvaka v petanki. Med njimi je še veliko takih, ki navdihujejo druge s svojo energičnostjo in pozitivno naravnanostjo.

V Mercatorju povedo:

“Delamo dobro. Že 70 let.”

Poslovni sistem Mercator, d.d.

logo-mercator mesec dni za zdravje

Mercator je ena največjih gospodarskih skupin v Sloveniji ter v celotni regiji Jugovzhodne Evrope. Mercator pa je predvsem trgovec, saj ima v Sloveniji skoraj 500 trgovin, v katerih postreže 5 milijonom kupcev mesečno, vsak dan pa jim zagotavlja kakovostno in prijetno nakupno izkušnjo.


Sledite nam