fbpx

Mednarodni program za odpravljanje čakalnih vrst za operacije

Novice, Zanimivo, Zdravje

Mednarodni program odpravljanja čakalnih vrst za operacije zdravstvenih zavarovancev v državah članicah EU.

Pred kratkim je bil tudi za področje Slovenije vzpostavljen program EuroClinical, ki bo v pomoč slovenskim bolnikom in pacientom ter vsem čakajočim na operacije.

EuroClinical je mednarodni program odpravljanja čakalnih vrst za operacije zdravstvenih zavarovancev v državah članicah Evropske unije. Program izvajajo vrhunske bolnišnice in klinike s področja držav članic EU, ki ponujajo celovito medicinsko storitev in vrhunsko nego.

Program EuroClinical omogoča zavarovancu-bolniku, ki v državi svojega prebivališča oziroma zdravstvenega zavarovanja nerazumno dolgo čaka na operacijo, ali pa preprosto sam načrtuje operacijo v tujini, da si v nekaj dneh organizirano pridobi potrebno operacijo in z njo povezane medicinske storitve v najbližji certificirani vrhunski zdravstveni ustanovi v sosednji državi članici EU, in sicer brez dodatnih stroškov. Program je namreč oblikovan tako, da stroške operacije povrne nacionalna institucija zdravstvenega zavarovanja v skladu s predpisi EU in nacionalno zakonodajo.

V Sloveniji ponuja EuroClinical vsem polnoletnim slovenskim državljanom, ki leta plačujejo zdravstveno zavarovanje in žal včasih tudi leta čakajo na operacije, možnost, da na organiziran in preprost način mimo domačih čakalnih vrst pridobijo hitro in kakovostno operacijo v najbližji vrhunski ustanovi v sosednji  državi, ki jo v skladu z zakonom pokriva slovensko obvezno zdravstveno zavarovanje, torej Zavod za zdravstveno zavarovanje.

Postopek je preprost; potrebna je le veljavna napotnica zdravnika in prijava na spletni strani EuroClinical. Vse nadaljnje korake organizira EuroClinical v sodelovanju s partnerskimi klinikami. Najbližja klinika, ki izpolnjuje vrhunske zahteve, v nekaj dneh vzpostavi stik s prijavljeno osebo in se z njo dogovori o potrebnem strokovnem posegu oz. operaciji, terminu in drugih vprašanjih.

Prijava v EuroClinical je brezplačna, stroške same operacije pa pacientu na podlagi izdanega računa povrne Zavod za zdravstveno zavarovanje. Partnerske klinike omogočajo tudi odlog plačila operacije, tako da lahko pacient po operaciji na podlagi računa in izdane dokumentacije dobi pokritje operacije s strani slovenskega zdravstvenega zavarovanja pred dejanskim plačilom in mu denarnih sredstev torej ni treba “zalagati”.

Trenutno EuroClinical ponuja predvsem tiste operacije, ki so z vidika predolgih čakalnih dob v Sloveniji najbolj zaželene in so omejene na enodnevno bivanje v kliniki, načrtuje pa se tudi ponudba drugih vrst operacij in medicinskih storitev.

EU odpravlja meje tudi na področju zdravja svojih državljanov. Izkoristite svojo pravico in se prijavite na operacijo.

Vabimo Vas, da si podrobnejše informacije o delovanju programa ter o vrstah operacij ogledate na spletni strani:  www.euroclinical.eu


Sledite nam