fbpx

Medicinsko humanitarna odprava v Kenijo

Zdravje in bolezni

Avgusta 2012 bo zbrana odprava odšla na trimesečno medicinsko humanitarno odpravo v Kenijo.

Štirje študenti medicine ter študenta zdravstvene fakultete bodo avgusta 2012 odšli na trimesečno medicinsko humanitarno odpravo v Kenijo. Odpravo sta odobrila Medicinska fakulteta v Ljubljani in Ministrstvo za zdravje RS, organiziramo pa jo pod okriljem Sekcije za tropsko medicino, katere člani že od leta 1990 pripravljajo strokovno-humanitarne odprave v države tretjega sveta.

4939A8E0-C686-11E1-8FAF-281566B94067

Kakšen je njihov namen?

  • nuditi osnovno zdravstveno oskrbo prebivalstvu,
  • preventivno delovanje in izobraževanje na področju higiene, nalezljivih bolezni ter ustrezne prehrane in pitne vode,
  • finančna pomoč bolnikom s težjimi boleznimi, ki jim sami ne bomo kos, za zdravljenje v najbližji bolnišnici,
  • pridobiti izkušnje na področju tropske in potovalne medicine, ki postaja z razmahom potovanj čedalje pomembnejša veja medicine tudi pri nas,
  • osveščati o pomenu pomoči tistim, ki jo potrebujejo bolj, kot mi sami.

Odprava je del večje zgodbe – Sekcije za tropsko medicino v Ljubljani, ki pod okriljem Medicinske fakultete deluje že od leta 1990. Študentom medicine pomaga pri organizaciji humanitarnih odprav v dežele s slabšo zdravstveno oskrbo ter omogoča dodatno izobraževanje s področja tropske medicine.

Podprite akcijo tudi vi

Več o informacij, kako pomagati odpravi je dostopnih na spletni strani www.kenija2012.net

Porabo sredstev, ki se bodo zbrala na transakcijskem računu, nadzira Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani. Donatorska sredstva bodo porabljena izključno v dobro bolnikom in za izdatke, povezane s projektom Kenija 2012.

Po vrnitvi bo poročilo o poteku odprave in porabi sredstev objavljeno na spletni strani ter posredovano posameznikom, ki bi to želeli.

Skupaj nam bo uspelo!


Sledite nam