fbpx

Med prazniki olajšajte delo svojim prebavilom

Novice, Zanimivo, Zdravje, Zdravoteka

Bližajo se prazniki, ko se mize šibijo od pregrešnih dobrot. Olajšajte delo svojim prebavilom z naravnimi encimi.

Bližajo se prazniki, ko se mize šibijo od pregrešnih dobrot. Olajšajte delo svojim prebavilom z naravnimi encimi! Ko preobremenite prebavila vam naravni encimi lahko v veliko pomoč.

Encimi za boljšo prebavo

Dodajanje encimov organizmu med hrano zagotavlja normalen proces prebavljanja in s tem razbremenitev želodca in slinavke. Kombinacija prebavnih encimov nam lahko pomaga ohranjati vsesplošno dobro počutje, hkrati pa nam olajša in uredi tudi samo prebavo hrane.

Encimi – premalo vemo o njih, premalokrat jih zaužijemo

Encimi pomagajo hrano razgraditi tako, da naše celice lahko hranila iz hrane absorbirajo in uporabijo. Prebavni encimi pomagajo telesu razgrajevati maščobe, ogljikove hidrate, proteine, sladkor in vlaknine.

Encimi nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem, v telo pa jih vnesemo tudi z uživanjem hrane. Velikokrat stres, nepravilna prehrana in ostali negativni dejavniki iz okolja onemogočijo žlezam z notranjim izločanjem zadostno tvorbo encimov.

Encimi so občutljive snovi, ki jih s pripravljanjem hrane (kuhanje, zamrzovanje, konzerviranje) uničujemo. S tem, ko uživamo “mrtvo” hrano, imata želodec in slinavka toliko več dela, saj do njiju hrana prispe polovično razgrajena. To predstavlja velik stres za trebušno slinavko, ki mora biti zato toliko bolj aktivna. Zato je v današnjih časih skoraj nujno, da encime vnašamo tudi s prehranskimi dopolnili.

Kako vemo, da nam primanjkuje encimov?

Napihnjenost, vetrovi, zaprtje, slaba prebava so »milejša« oblika težav, ki nam jih pomanjkanje encimov lahko povzročajo. Pogosti pokazatelj slabe prebave hrane je tudi zadah iz ust. Posledice, povezane s slabo encimsko prebavo, so lahko tudi alergije in avtoimunske bolezni ter vnetja. Znano je, da delčki neprebavljene hrane, zlasti beljakovinskega izvora, preidejo v krvni obtok prek črevesne membrane in s tem sprožijo vrsto imunskih odzivov, ki se lahko odražajo v alergijah, pozneje pa razvijejo v vnetja in avtoimunsko bolezen (avtoimunski artritis, vnetje debelega črevesa ali Crohnova bolezen …)

Pomanjkanje prebavnih encimov lahko sčasoma oslabi tudi imunski sistem. Levkociti v krvi so pomembni za dobro imunsko delovanje. Pri pomanjkanju encimov pa levkociti prenehajo opravljati funkcijo imunske obrambe in svoje encime prepustijo procesu prebave. Sčasoma je zato lahko delovanje levkocitov tako ohromljeno, da vodi v zelo resne zdravstvene težave.

 

Kako vnesti v telo zadostno količino encimov?

Poleg dobro izbrane hrane, ki je vse težje dostopna, lahko svojemu telesu pomagate z učinkovito kombinacijo prebavnih encimov, kar lahko olajša prebavo hrane in s tem pomaga ohranjati dobro počutje.

Kaj izbrati?

NutriZym spodbuja prebavne funkcije in delovanje jeter, pomaga  pri presnovi hrane. Prehransko dopolnilo vsebuje celoten spekter encimov (amilaze, celulaze, glukoamilaze, pektinaze, proteaze, lipaze, laktaze, maltaze) in rastlinske izvlečke z alfa – galaktozidazo. Prisotnost ekstrakta pegastega badlja in korenine regrata podpira delovanje prebavnega sistema in delovanje jeter.

Podpora pri prenajedanju in nezdravi hrani

Če so naši krožniki večinoma napolnjeni s »prazno in nezdravo hrano«, nam kronično primanjkuje pomembnih hranilnih snovi in to za sabo potegne vrsto zdravstvenih težav,  tudi težave z debelostjo. S »prazno hrano« ne moremo potešiti lakote, ker z njo enostavno ne dobimo vseh pomembnih hranil, ki jih telo potrebuje za dobro vsakodnevno delovanje. S tem dosežemo ravno obraten rezultat.

Klamatska alga KlamathRW®max (izdelek NutriMax) izboljša presnovo in nahrani organizem z vsemi pomembnimi hranili.  Vsebuje preko 100 hranil; celoten spekter 14 vitaminov, 60 mineralov in ostalih posebnih molekul, ki so pri ohranjanju dobrega zdravja neprecenljive. Klamath RW®max  so tako odličen dodatek pri vseh vrstah diet ter pri uravnavanju telesne teže, saj zmanjšujejo občutek lakote. Ta alga se uvršča med visoko kvalitetno »hrano«, saj vsebuje 60−70 % lahko prebavljivih proteinov (2x več kot soja, 3x več kot goveje meso, ribe in jajca).

Uporaba klamatske alge:

  • podpora pri hujšanju, pri dietah in postih,
  • podpora pri prenajedanju in nepravi hrani (junk food, snack food, preveč mesa, potice…),
  • pri uravnavi telesne teže – zmanjšujejo občutek lakote,
  • za podporo prebavnemu traktu.

Klamatska alga Klamath RW®max dokazano povečuje sposobnost presnove beljakovin, s tem pa pomaga uravnavati preveliko količino sladkorja v krvi, ki lahko povzroča metabolni sindrom – čezmerno telesno težo in sladkorno bolezen. Klamatska alga je zato pomembno prehransko dopolnilo pri glikemiji in debelosti, med drugim tudi zaradi vsebnosti mineralov, kot sta krom in vanadij, ki uravnavata sladkor v krvi. Študija prestižne harvardske medicinske fakultete je pokazala, da Klamath RW®max normalizira presnovo maščobnih kislin in hkrati zmanjšuje pojav povečanja slabega holesterola in trigliceridov.

Najbogatejši naravni vir hormona sreče

Predpraznični čas pa je za marsikoga tudi zelo stresen, ker potrebno zaključiti nedokončane stvari, se udeleževati takšnih in drugačnih srečanj in dogodkov, zabav, manj spanja, težka glava …

Pri tem vam je lahko v veliko pomoč AlgOmega3, ki vsebuje feniletilamin in omega3 maščobne kisline – hrano za možgane.
Feniletilamin (PEA) vsakodnevno nastaja v našem organizmu. Kadar smo zaljubljeni in srečni ga v možganih nastaja več. Zato se imenuje tudi hormon sreče.

AlgOmega3 (60 kapsul) – 45% do razprodaje. Več …

Feniletilamin neposredno pripomore k povečanemu delovanju dopamina, zato posredno uspešno odpravlja depresijo, uravnava razpoloženje, povečuje umske sposobnosti, izboljšuje spomin ter vzbuja občutek veselja in ljubezni. Poleg tega izboljšuje tudi pozornost in zbranost. Feniletilamin vodi do večje proizvodnje endorfinov, endogenih snovi proti bolečinam, ki ustvarjajo občutek splošnega ugodja in imajo močno protistresno delovanje. Pomaga nam, da se na naraven način “borimo” proti različnim fazam stresa.

Postavlja se vprašanje: kako na naravni način povečati količino feniletilamina v  telesu?

Klamatska alga je najbogatejši rastlinski vir feniletilamina – “hormona sreče”. V Klaminu® iz klamatske alge je povečana količina feniletilamina in se nahaja v izdelkih NutriMax, KlamaUp, KlaMax ter Klamin. Velika količina pa ga je tudi v AlgOmega3.

Poglejte izdelke s klamatsko algo. Več …

Klamin (hormon sreče) + omega3 iz mikroalg
Dodatek Klamina® poveča učinkovitost izdelka AlgOmega3 iz mikroalg, kajti DHA maščobne kisline in Klamin® delujeta v sinergiji (oba dva imata nevrozaščitno, protivnetno funkcijo). Klamin® kot močan antioksidant tudi ščiti omega-3 pred morebitno oksidacijo. Omega-3 maščobne kisline so namreč zelo občutljive na temperaturo in s tem na oksidacijo.

Če nimate dovolj antioksidantov je učinek zaužitih omega-3 vprašljiv. Klamin® patentirana formula iz klamatske alge je tudi odlična hrana za možgane. V Klaminu® je ohranjenih tudi veliko hranil, ki so zelo pomembne za živčni sistem: vitamini B, zlasti B1, B3, B9 = folna kislina in B12. Klamin ® vsebuje tudi širok spekter karotenov (15), oba vitamina A in ksantofile, ki imajo svoje lastne protioksidacijske in nevrozaščitne lastnosti.

Za več informacij o izdelkih in naročilo pokličite na telefon: +386 (0)1 256 74 74, mobilni telefon: 040 331 820 ali pišite na e-naslov [email protected]. Z veseljem vam bomo svetovali katerega izbrati. VAŠ VI-DA STUDIO


Sledite nam