Marja Černelič: Kot koralde sem nizala izkušnje in nastala je knjiga

Odnosi, Odnosi v družini, Zanimivo

Poleg iskrene pripovedi o pasteh in hkrati naukih svojega življenja avtorica z bralcem deli najlepše, najdragocenejše …

Marja Černelič je vsebino za svojo knjigo zbirala celo življenje in jo potem skupaj strnila v osmih letih. Nastala je obsežna knjiga s pomenljivim naslovom “Drugo rojstvo”, s katero bralko/ca vabi, da se rodita skupaj.

V knjigi so zajeta vsa leta njenih izkušenj, življenja in osebna zgodba. Le ta služi kot osnova, sidro in izhodišče.

Marja prihaja iz enostarševske družine, v kateri ni bilo očeta. Ne samo to, oče je bil tabu tema njenega življenja. Spoznala ga je šele 3 leta po mamini smrti, ko je imela že 40. let. S tem so bile razkrite družinske skrivnosti in lažje je tudi razumela zelo tesen in posestniški odnos, ki ga je imela z mamo.

V knjigi Marja bralca/ko vodi od obdobja pred rojstvom, preko rojstva, lekcij Življenja (starša, družinski vzorci, obdobje puščave življenja, smrt, lekcij partnerstva …), do Šole življenja, kot poimenuje lekcije na poti. Skozi te delčke pripovedi kjer lahko vsak najde delček sebe. Kazalo knjige >>

Vsebino knjige je obogatila z mitskim in simbolnim jezikom, z zgodbami in pesmimi Zlobca, Pavčka, Rumija, Hafisa …

O knjigi Drugo rojstvo

Drugo rojstvo Marja Černelič Že naslovnica knjige je pomenljiva. Znamenita Botticellijeva Venera na njej vstaja iz pene in predstavlja simbol ženske, ki je zmogla pogledati vase in v svoje rane – in iz tega postati bolj svetla. Kot bi bila ponovno rojena.

Urednica Bogi Pretnar o knjigi in avtorici zapiše:

“Poleg iskrene pripovedi o pasteh in hkrati naukih svojega življenja avtorica ponuja še eno, redko darilo: z bralcem deli najlepše, najbolj dragocene modrosti in citate iz vsaj 250 knjig o podobah človeške duše in njeni rasti, ki jih je prebrala v svoji nenehni lakoti po »vedeti, poznati, razumeti«.

Kakšna skrinja zakladov! Kako veliko delo je opravila namesto vsakega izmed nas!

Nesebično nam ponuja, da še sami zazvenimo ob verzih Rumija in Hafisa, Pavčka in Zlobca, ter se zamislimo ob strokovnjakih naših dni, kot so Freud, Jung ali Frankl, ob priljubljenih pisateljih, ki se ukvarjajo s svetom duševnosti, kot sta Bucay ali Dyer in premnogi drugi… Marja Černelič pa si je upala dogodke v svojem življenju in nauke, ki so ji pomagali k drugemu rojstvu, vabljivo primerjati tudi z antičnimi miti ter simbolnimi podobami velike arkane tarota.”

Urednica nas še povabi, da sprejmemo povabilo in se podajmo na razburljivo pot iskanja samega sebe in lastne zgodbe v njeni.

Marja Černelič, osebna svetovalka ljudem v stiski, ki trenutno v okviru sociologije pripravlja doktorsko disertacijo na temo odnosa naše družbe do staranja in smrti bo vesela, če bomo knjigo prebirali tako, da nam bo njena odkritost pomagala.

Naročilo knjige Drugo rojstvo >>>

Video predstavitev

RSS Ustavi se!

 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.
 • Moja prva ljubezen
  Klečanje na zemlji me približa tej Materi kot nič drugega. Bolj jo duham, bolj jo čutim, globlje zakopljem roke v prst, bolj se ji poklonim.
 • Moja pot do izgorelosti na grafu
  ... sledi faza psihoterapevtskega odpravljanja notranjih "moram" prisil, s spoznanjem, da se je nesmiselno do konca gnati za doseganje povečini ne lastne sreče in le kratkotrajnega zadovoljstva zase, ki bo trajalo samo dotlej ...
 • Ali kava – kofein res dvigne energijo?
  Vam je znano? Po treh urah intenzivnega dela se zgodi: »Uf, zdaj pa rabim pavzo. Skodelica kave se bo kar prilegla, da si napolnim moči.«
 • Kako uravnavate čas? Člani Združenje manager za #ustavise
  Člane Združenja manager smo vprašali, kako uravnavajo čas namenjen delu in čas namenjen sprostitvi.