fbpx

Mami, gremo tja, kjer so palme*!

Dom & prosti čas

Misija: preživeti dva dni skupaj in hkrati skreirati poslovni načrt. Namen: druženje in preživetje.

Junij je mesec, ko se počasi že martinčkamo v mislih na počitnice … tisti bolj neorganizirani iščemo mesto dopusta ali kot ponudbo »zadnje minute« ali kot »gremo na blef, pa bo kar bo« ali po priporočilu nekoga, ki ga dobro poznamo in mu verjamemo.

Tako je naneslo, da je ekipa petžensk.com (opozorilo: ne gre za predstavo – našlo se nas je pet gospodičen (khm), ki se »ljubkovalno« imenujemo petžensk.com. Vsaka podobnost z realno predstavo je izključena J ) potrebovala svoj prostor pod soncem. Misija: preživeti dva dni skupaj in hkrati skreirati poslovni načrt. Namen: druženje in preživetje. Cilj: spoznati šibke in močne točke druga druge, se sprostiti, napolniti z energijo ter ustvarjalno pristopiti k sicer dolgočasnemu šrajbanju.

Kam torej …? Nekam, kjer

  • še nismo bili;
  • bo mir;
  • si bomo napolnile »baterije« in bo
  • okolje ustvarjalno, a hkrati odmaknjeno.

terme-lendava-4Izbira je bila jasna – Terme Lendava z obrazom tisočerih sprememb. Mirno apartmajsko naselje, obdano z lipami ter petjem čričkov (lahko da so bili murenčki, se pardoniram, a ne ločim). In ker je sreča na strani pogumnih … se je dogodilo, da smo imele praktično prvi res topel, sončen vikend (tole se sedaj, ko mazohistično vztrajamo na 35 in več stopinjah bere malce »za lase privlečeno«, ampak, prosim, spomnite se, kako snežno in deževno pomlad smo imeli … ok, does the bell ring?).

No, takole, v petek popoldne smo zaplule z nüviko (ker smo orientacijsko brez posluha) v Lendavo, zaokrožile na krožišču, na srečo je hotel dovolj velik, da ga ne moreš zgrešiti in pristale točno pred apartmajem, v katerem so se cel vikend dogajale odštekane stvari.

Itak smo zabluzile, a hkrati izpolnile misijo, dosegle namen in udejanjile cilje. Vsaki od nas je v spominu ostalo nekaj drugega, pa da strnem misli:

  • wow, tole popotovanje po energetski masažni potki je zakon (oseba A, ki je namesto trikrat po poti energijskega parka šla desetkrat na enkrat in preživela. Očitno je energetsko stabilna);
  • lipe cvatu, sve je isto ko i lani, jeeee, samo, srce moje i srce tvoje … (oseba B, ki obožuje kuhanje domačih čajev se je navduševala nad lipami, ki so dehteče odpirale svoje zaspane cvetne liste. Vsaka podobnost z zabavo, ki je »v živo« potekala prvi večer je zgolj namerna.);
  • terme-lendava-1mlad vodič, ki je povedal zgodovino kraja od a do ž, hkrati znal odgovoriti na vsa vprašanja, povezana s potencialom občine in je hkrati predstavil inovativne dogodke, ki jih pripravlja.  (oseba C, ki je etnologinja in ne more iz svoje kože. Valjda.);
  • jutranji strečing je kul, ampak jaz znam to bolje. Kaj pa, če bi jim ponudili naše storitve? (oseba D, ki je tatamata na področju fizioterapije in vsega, kar je povezano z gibanjem – poslovna duša do konca);
  • a gremo pogledati še ono mumijo v cerkev? (Oseba E, ki nima nikoli dovolj. Gibanja. Hrane. Zabave. Dela. In tako naprej v tej smeri).

Dva dneva sta minila ko šus in 3ženske.com so vzele slovo, dveženski.com pa sta postali ljudje, saj sta se jima od navdušenja nad Lipami v Lendavi on the fejs of the plejs pridružili družini.

Iz kreativno-ustvarjalnega poslovnega naboja smo se prelevile v mame matice. Skakanje na glavo, tobogančkanje, potapljanje, žoganje, igra do konca in naprej … špricanje vode in dobre volje. Priporočam. Odmaranje živčkov, polnjenje baterij.

In od tukaj tudi naslov tega zapisa – *mami, gremo tja, kjer so palme (mislila je seveda lipe) – to od tega prvega junijskega vikenda poslušam vsak petek, soboto in nedeljo. Postala je naša nova mantra.

In ja, vidimo se spet avgusta. Lendava, moja dežela.

mag. Natalija Postružnik, ambasadorka Delam s srcem

TLendava-Aktivne-pocitnice-Kolesarji


Sledite nam