fbpx

Malček in boleče grlo

Novice

V času, ko so jutra še zelo mrzla, popoldnevi pa zelo topli je nevarnost prehladov največja.

Končno je konec zime. Vendar je ravno ta čas, ko so jutra še zelo mrzla, popoldnevi pa zelo topli, nevarnost prehladov največja. Tako se lahko hitro zgodi, da malčka začne boleti grlo. Suh zrak v notranjih prostorih pa stanje še poslabša. Kadar malček občuti bolečino v grlu, je še posebej razdražljiv, nemiren in slabe volje. Zaradi bolečine težko požira, govori, je in pije.

Ko pravimo, da nas boli grlo, navadno ne gre za vnetje grla. Večina bolečin je namreč posledica vnetja v žrelu, vendar iz navade rečemo, da nas boli grlo.

285C1692-68FA-11E1-A364-B74F66B94067

 
 Otroci ponavadi ne marajo jemati zdravil. Novost na našem tržišču so prehranska   dopolnila v obliki lizik, kar je otrokom prijazen način jemanja tovrstnih izdelkov.

 

Zvečine kar v 90 odstotkih boleče žrelo povzročijo virusne okužbe. Večina okužb se pozdravi samih. V lekarnah je na voljo precej zdravil za odpravo neugodja in bolečine. Veliko izdelkov je namenjenih prav otrokom.

47813E08-68FA-11E1-8BFC-B74F66B94067

Nov, otrokom prijazen način jemanja, so prav gotovo lizike. Otroci jih imajo ponavadi raje, kot pa denimo tablete ali pastile.

Za boleče grlo boste v lekarnah našli lizike.

Lizike vsebujejo naravne izvlečke žajblja in sleza. Obe zelišči pozitivno vplivata na grlo, žrelo in glasilke. Blagodejno vplivata na suh, dražeč kašelj.

Žajbelj uživa ugled najpomembnejšega ljudskega zdravila. Če ga grgramo, pomaga proti vsem vrstam vnetja žrela. Uporablja se tudi pri odpravljanju težav, povezanih z ustnimi razjedami, ali vnetju dlesni. Pa tudi kot razkužilo, saj zdravi rane in zaustavlja kri.  Blagodejno deluje na dihala ter blaži kašelj.

Slez je v ljudskem zdravilstvu zagotovo najbolj prepoznaven po tem, da pomirja kašelj. Pripisujejo mu tudi, da  olajša izkašljevanje in mehča sapnično sluz. Zaradi visoke vsebnosti sluzi, varuje kožo in sluznice notranjih organov pred dodatnim draženjem in pospešuje njihovo celjenje

Poleg izvlečka žajblja in sleza lizike Zori Grlo vsebujejo tudi sestavine za krepitev odpornosti, kot so med, limonin in malinov sok ter vitamin C.

39D84026-68FA-11E1-8A27-B74F66B94067

Z otrokom se napotite k zdravniku, kadar bolečina v žrelu traja več kot teden dni, kadar se okužba ponavlja ali hripavost traja dlje kot tri tedne.

Oglasno sporočilo


Sledite nam