fbpx

MakSi zbira sredstva za reševalni motocikel

Novice

Društvo Motorističnih aktivistov Slovenije je v okviru dobrodelne akcije Sekunda za življenje je vzpostavljena storitev SMS Donacija, s katero bodo do 30. aprila 2012 zbirali sredstva za nakup reševalnega motocikla za Reševalno postajo UKC Ljubljana. »Ob tej priložnosti bi se rad v imenu naših bolnikov zahvalil vsem, ki so se in se bodo odločili pomagati,« […]

Društvo Motorističnih aktivistov Slovenije je v okviru dobrodelne akcije Sekunda za življenje je vzpostavljena storitev SMS Donacija, s katero bodo do 30. aprila 2012 zbirali sredstva za nakup reševalnega motocikla za Reševalno postajo UKC Ljubljana.

»Ob tej priložnosti bi se rad v imenu naših bolnikov zahvalil vsem, ki so se in se bodo odločili pomagati,« je dejal Danijel Andoljšek, vodja reševalcev motoristov pri Reševalni postaji Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

807068DE-5C6A-11E1-88E3-199C65B94067

Reševalna postaja UKC Ljubljana ima namreč trenutno dva reševalna motocikla, ki pa že zaključujeta svojo življenjsko pot in zaradi iztrošenosti v naslednji sezoni ne bosta več primerna za opravljanje dolžnosti reševalcev. Reševalec na motorju pomembno doprinese k hitri in kakovostni zdravstveni oskrbi tistih, ki jo nujno potrebujejo. Od 1. maja do 1. novembra reševalci motoristi v povprečju opravijo okoli 600 intervencij, kar znese v povprečju več kot tri intervencije na dan.

Z novim motociklom, za nakup katerega si prizadevajo pri Društvo Maksi, bomo posodobili vozni park in s tem omogočili nemoteno delovanje reševalcev motoristov, ki je bilo v preteklosti večkrat dokazano kot zelo uspešno. Zaradi krajšega reakcijskega časa in večje okretnosti v prometu je reševalec na motorju občutno hitrejši. In ko gre za življenje, šteje vsaka sekunda.
 

Društvo MAkSi sicer sredstva zbira na posebej v ta namen odprtem računu SI56 34000 1014662850 pri banki Sparkasse, na katerem se je prek donacij posameznikov in podjetij od začetka dobrodelne akcije, 1. decembra 2011, zbralo že okoli 5000 evrov. MAkSi bo iz lastnih sredstev prispeval tretjino potrebnega zneska za nakup reševalnega motocikla, ki znaša 17.000 evrov.

O SMS Donaciji

Uporabniki s sporočilom SMS, s ključno besedo SEKUNDA5, na številko 1919, prispevajo 5 EUR za nakup reševalnega motocikla za reševalno postajo UKC Ljubljana. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih omrežij Telekoma Slovenije in Si.mobila.

Telekom Slovenije in Si.mobil se odpovesta vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil. Pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS Donacija so objavljeni na spletni strani Društva MAkSi

Društvo MAkSi in Univerzitetni klinični center Ljubljana

Brezplačna objava


Sledite nam