fbpx

Ljudje sodijo vašo osebnost na osnovi 7 majhnih stvari

Odnosi, Zanimivo

Osebnost je celota telesnih, duševnih in vedenjskih značilnosti, po katerih se posamezniki razlikujejo med sabo.

V trenutku, ko se z nekom srečate prvič, želite na hitro oceniti, kakšna oseba je in kaj predstavlja. To je razlog, zakaj stremimo k nekaterim dobrim osebnostnim lastnostim, kot so, poštenost, prijaznost in inteligenco.

Pozornost in poudarek na te lastnosti vam lahko celo pomaga »oceniti« ali boste želeli nadaljevati bolj intimen odnos s to osebo ali ne.

Takšna presoja značaja je lahko koristna pri glavnih odločitvah, kot so nadaljevanje z romantičnim razmerjem, zaposlovanje posameznika ali sprejetje ponudbe za delo. Na podlagi teh stvari ljudje ocenjujejo, ali presojajo posameznikovo osebnost in ugotavljajo vaša stališča.

Rokopis

pisava

Glede na študijo o rokopisih in pisavah, njihov videz in velikost rokopisa lahko pove določene stvari o osebi, posamezniku. Po podatkih raziskave naj bi bile osebe z majhno pisavo po navadi sramežljive, natančne in studiozne, medtem ko naj bi ljudje bolj odprte narave, poskušali pridobiti pozornost z večjo pisavo.

Tisti, ki stvari jemljejo resno, dajejo med pisanjem večji pritisk na pero, medtem ko so ljudje z rahlim pisanjem običajno sočutni in bolj občutljivi.

Barva

zenska vrt

Barva oblačil, ki jo pogosto nosite, pove veliko o vas. Ljudje, ki pogosto izberejo črno barvo oblačil, so občutljivi, umetniški in pozorni na podrobnosti, medtem ko tisti, ki ljubijo rdečo, živijo polno življenje in so proaktivni pri svojih prizadevanjih.

Ljudje, ki imajo radi zeleno, so zvesti in ljubeči, medtem ko so tisti, ki ljubijo belo, organizirani in razmišljajo logično ter tisti, ki imajo modro za svojo najljubšo barvo, so stabilni, občutljivi in obzirni do drugih.

Grizenje nohtov

grizenje nohtov

Določena telesna vedenja lahko povedo veliko o vaši osebnosti. Kako se vaše telo odzove na različne situacije: z vlečenjem in kodranjem las, grizenjem nohtov ali praskanjem kože, lahko izzove nepotrpežljivost, frustracije, dolgočasje in nezadovoljstvo.

Za primer vzemite grizenje nohtov. Glede na raziskave, naj bi tisti, ki grizejo nohte »težili« k perfekcionizmu, hkrati pa so napeti in pogosto živčni.

Čevlji

moski cevlji

Po mnenju psihologov lahko pravilno presodimo osebo že s pogledom na njihove čevlje. Po mnenju glavnega raziskovalca Omri Gillath iz Univerze v Kansasu, je lahko že s »preučitvijo« vrednosti, sloga, barve in stanja čevlja, možno uganiti približno 90 % lastnikovih osebnih karakteristik, kot so njegov ali njen dohodek, politično pripadnost, spol in celo tudi starost.

Oči

pogled

Tvoje oči so ogledalo tvoje duše. Oči lahko povedo veliko o vas, vaših mislih in občutkih ter ali ste bodisi goljufivi bodisi zvesti. Študije kažejo, da so ljudje z modrimi očmi manj prijetni in obstaja večja verjetnost, da postanejo alkoholiki kot ljudje s temnimi očmi.

Druga stvar, ki vam jo izdajo oči je, da umikanje pogleda, ali stika z očmi kaže na pomanjkanje samozavesti in šibko voljo.

Točnost, zamujanje

točnost

Z zgodnjim ali poznim prihodom na sestanek ali srečanje lahko pustite vtis, ki bo bodisi negativen bodisi pozitiven, o vaši osebnosti. Z zamujanjem na pomembno srečanje ali sestanek ustvarite negativen vtis o sebi, medtem ko z zgodnjim prihodom na srečanje pokažete obzirnost in spoštovanje do časa drugih ljudi, čeprav sta obe osebnosti psihično organizirani in samo – motivirani.

Rokovanje

rokovanje

Znano je, da ljudje z močnim stiskom roke izžarevajo zaupanje in izražajo močan in samozavesten značaj. Takšni ljudje so tudi bolj verjetno odprti in bolj odprto izražajo svoja čustva.

Ljudje s šibkimi stiskom rok pa so nesamozavestni in se vedno želijo na preprost način izogniti izzivom. Ponujen stisk roke pa se lahko razlikuje med uradnim, službenim ali družabnim, iskreno prijaznim.


Sledite nam