fbpx

Lipikar šola atopije

Novice, Zanimivo

Kako izboljšati kakovost življenja z atopijskim dermatitisom? Ustrezna nega in higiena sta zelo pomembni.

La Roche-Posay je v sodelovanju z zdraviliščem Veli Lošinj junija letos organiziral prvo Lipikarjevo šolo. Osnovni cilj Lipikar šole o atopiji je bil s predavanji strokovnjakov ter praktičnimi delavnicami olajšati vsakdanje življenje otrok, ki trpijo zaradi atopijskega dermatitisa ter zagotoviti najboljši nasvet njihovim družinam. Strokovno komisijo, ki je izbrala 10 predšolskih otrok in njihovih staršev, ki so se udeležili Lipikar Šole o atopiji so sestavljali: Prim. Vlasta Dragoš dr. med., spec. Dermatologije, Doc. dr. Tamara Poklar Vatovec, klinični psiholog Ignac Schmidt in Liljana Kralj mag. zdr. nege.

Za boljše življenje otrok z atopijskim dermatitisom

La Roche-Posay razume, s kakšnimi težavami se srečujejo osebe z občutljivo ali problematično kožo, in kako lahko te težave vplivajo na njihovo okolje, družino in prijatelje. To je še posebej opazno pri koži, ki je nagnjena k atopiji, za katero je značilno nenehno srbenje, draženje in izredna suhost. V primeru atopije je izredno pomembno redno izvajati tretma, ki ga je priporočil dermatolog, ter zagotoviti vsakodnevno nego in higieno s primernimi izdelki. Pomembno pa je tudi kakovostno izobraževanje bolnikov in njihovih staršev o bolezni in zdravljenju. Prav zato je La Roche-Posay v sodelovanju z zdraviliščem Veli Lošinj organiziral prvo Lipikar šolo o atopiji. »Kaj je atopijski dermatitis« in »Kako živeti z alergijami« je bil naslov predavanj Prim. Vlasta Dragoš dr. med., spec. dermatologije, ki je staršem bila na razpolago za številna praktična vprašanja in odgovore o atopijskem dermatitisu. Ker je hrana lahko tudi vzrok poslabšanja atopijskega dermatitisa je Doc. dr. Tamara Poklar Vatovec družinam predstavila »Kako prilagoditi hrano osebam, ki imajo atopijski dermatitis« . Obstaja veliko dejavnikov, ki sprožijo izbruh atopijskega dermatitisa, a jih ni mogoče preprečiti. Lahko so povezani z okoljem, hrano ali celo čustvi – čeprav tega ni mogoče razložiti, lahko čustva igrajo pomembno vlogo pri pogostosti in intenzivnosti napadov ekcemov. Staršem je bil zato na voljo pogovor s kliničnim psihologom Ignacem Šmidtom, ki je imel tudi predavanje na temo »Kako izboljšati kakovost življenja z atopijskim dermatitisom«. In ker je ustrezna nega in higiena zelo pomembna je bila otrokom na voljo tudi praktična delavnica nanosa kreme in predavanje staršem, ki ga je predstavila medicinska sestra Liljana Kralj. Starši in otroci so bili nad programom in predavanji v Zdravilišču Veli Lošinj navdušeni in obenem poudarili, da je to zanje in še posebej za otroke neprecenljiva izkušnja, saj so se lahko o svojih težavah in vprašanjih posvetovali ne le s strokovnjaki temveč tudi družinami in otroci, ki delijo iste težave. Občutek nemoči in nerazumevanja bolezni, ki spremlja atopijski dermatitis je namreč včasih težko premagati sam.

lrp-slo-02662

Na youtube kanalu La Roche-Posay Slovenija si poglejte video vsebine, nasvete strokovnjakov in izkušnje staršev o atopijskem dermatitisu.

»Atopijski dermatitis je ena najbolj pogostih, kroničnih, srbečih, vnetnih bolezni katere pojavnost v svetu in tudi pri nas narašča«.. Vlasta Dragoš, dr.med.spec. dermatologije

»Atopijski dermatitis se mi zdi kar težka bolezen, veliko mazanja in uporabe raznoraznih mazil, krem…« mama

 »Ko imamo težave so noči zelo naporne, tudi on se ne spočije in srbečica je največji problem. Takrat pač malo manj spimo… se malo več cartamo. Mažemo se zjutraj in zvečer, ob poslabšanju tudi čez dan«.. mama

O liniji izdelkov Lipikar

Linija Lipikar se ponaša z 20-letnimi izkušnjami v negi suhe in k atopiji nagnjene kože. Izdelki Lipikar za suho kožo otrok in odraslih so se izkazali za učinkovite v številnih kliničnih študijah in zagotavljajo boljše življenje občutljive kože tistim, ki ga najbolj potrebujejo. Leto 2014 predstavlja prelomnico za Lipikar: po 25 letih raziskav je La Roche-Posay predstavil novo generacijo nege Lipikar Baume AP+, balzama, ki koži pomaga pri obnovi lipidov ter deluje proti razdraženosti in srbenju. Izdelek vsebuje novo aktivno učinkovino Aqua Posae Filiformis, ki pomaga vzpostaviti ravnovesje kožnega mikrobioma in ohraniti zaščitno funkcijo kožne pregrade. Lipikar Baume AP+ v trenutku pomiri kožo, pripomore k redkejšemu pojavljanju izbruhov suhosti kože in občutljivi koži vrača dolgotrajno udobje. Poleg takojšnje pomiritve kože Lipikar Baume AP+ pripomore tudi k redkejšemu pojavljanju izbruhov suhosti kože in občutljivi koži vrača dolgotrajno udobje.


Sledite nam