fbpx

Letos vaši otroci med počitnicami na jogo?

Dogodki, Odnosi v družini, Zdravje otrok

V okviru sprostitvenega programa za otroke JADRO, bodo v juliju in avgustu potekale dopoldanske delavnice.

joga otrok gibanje telovadba

V sklopu počitniškega varstva, bodo otroci skozi pravljice, povezane z jogo, komunikacijskimi in sprostitvenimi tehnikami, lutkovno improvizacijo in prosto igro, poiskali  stik s svojim domišljijskim svetom in s samimi seboj. Tematika pravljic se bo dotikala situacij, s katerimi se otroci srečujejo v vsakdanjem življenju.

V sklopu izobraževanja se otroci naučijo obvladovanja komunikacijskih veščin in umirjanja na treningih otroške in družinske joge.

V sklopu svetovanja se naučijo tehnik sproščanja, izvajajo se priprave na vstop v vrtec in šolo ter igralne terapije.

Za varstvo bo poskrbljeno med 7.30 in 12.30 uro, potekalo bo v prostorih Trini joge na Lepodvorski ulici 23a, Ljubljana – Šiška.

Program

Počitniško varstvo poteka v petdnevnih ali desetdnevnih sklopih, po dogovoru oziroma glede na povpraševanje:

  1. Sprejem otrok, spoznavanje, uvodni krog.
  2. Dan joge, treninga komunikacijskih veščin in učenja sprostitvenih tehnik, vse tri tehnike temeljijo na pravljicah (za majhne in velike), se izmenjujejo, ob upoštevanju želja in razpoloženja otrok.
  3. Eden izmed pomembnih elementov, ki so vključeni v program, je prosta igra, ki predstavlja edinstveno priložnost za spodbujanje domišljije in ustvarjalnosti.
  4. Individualno in domišljijsko dejavnost spodbudi igra z uporabo nestrukturiranih materialov.
  5. Kot zaključek je predvidena impro liga, z lutkami ali brez, ki bo tematsko vključena v izbrano vsebino.

O izvajalcih

Jasna Dolamič Gričar je relacijska družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok, mednarodno certificirana inštruktorica otroške joge »yoga & kids« ter poporodna doula.

Na podlagi spoznanj, pridobljenih s terapevtskim delom in na podlagi izkušenj pridobljenih z delom v vrtcih, ob prostovoljstvu na TOM telefonu ter na Zavodu za gluhe in naglušne, je prepoznala stiske, ki jih doživljajo otroci na pragu odraščanja, v najnežnejšem in najranljivejšem obdobju svojega  življenja. Zato se je odločila, da predvsem njim posveti svoje znanje in svoj čas. Deluje v okviru programa JADRO, ki je sprostitveni program, namenjen otrokom.


Sledite nam