fbpx

Priprave na smučanje

Gibanje, Zanimivo, Življenjski slog

V video vsebinah nazorno prikažemo pravilno izvedbo vaj, pri čemer smo pozorni, da je trening varen in učinkovit.

Ne diši ravno po zimi, so pa vaje, ki jih predstavljamo, odlične za krepitev mišic, zato jih izvajajte, četudi niste smučar.

Dobra priprava telesa je pomembna za vse aktivnosti in napore, s katerimi se srečujemo. Glede na to, da večina ljubiteljev smučanja ni redno telesno aktivnih, svetujemo, da se pred podvigom na smučišču vsaj malo pripravite. V sodelovanju z izkušenim trenerjem, vam predstavljamo sklop vaj, ki bodo priprave na smuko olajšale, predvsem pa naredile bolj varne.

Zakaj se pripraviti na smučanje s treningom by Gašper Predanič?

  • V video vsebinah nazorno prikaže pravilno izvedbo vseh vaj, pri čemer je še posebej pozoren, da je trening varen in učinkovit.
  • Močne noge, trup, roke in mišice zadnjice so osnova vsake športne aktivnosti. Naštete dele telesa v video vsebinah tudi krepimo!
  • Treningi vam ponujajo učinkovitost in raznolikost. Z rednim izvajanjem boste tudi napredovali.
  • Vseskozi vas ob izvajanju vaj z občutkom motivira, tako da ne boste prehitro odnehali.

Serija video vadb za pripravo na smučanje vključuje 3 različne treninge:

  1. HIIT TRENING,
  2. KROŽNI TRENING
  3. TROSKLOPNI TRENING,

ki jih izvajate v skladu z vašimi zmožnostmi in fizično pripravljenostjo.

Treningi so v prvi vrsti namenjeni potrebam smučarjev, vendar so primerni tudi za ostale športne zvrsti (kolesarjenje, tek, hoja v hrib).

Posamezni trening traja približno 30 min in je sestavljen iz uvodnega – ogrevalnega dela, glavnega dela treninga in zaključnega dela namenjenega ohlajanju. V video vsebinah je nazorno prikazana pravilna izvedba vseh vaj, ki sestavljajo trening. Trening je tako varen in učinkovit.

Kako začeti?

Svetujemo vam, da pri tedenski izvedbi treningov ne prehitevate in z vadbo pričnete postopoma. Bolj pomembna je kvaliteta kot kvantiteta. Treninge lahko izvajate 1x, 2x ali 3x tedensko, pomembno je, da ste pozorni na njegovo varno izvedbo. Prav tako je pomembno, da med treningom poskrbite za hidracijo telesa, najboljša izbira je voda.

Želimo si, da vam bodo video vsebine koristile in da boste z njihovo pomočjo naredili še kakšen korak dlje v smeri boljše fizične pripravljenosti in obenem prejeli obilo uporabnih informacij, ki jih potrebujete za varen napredek v vaši športni aktivnosti.

Če bi si želeli trenirati z Gašperjem Predaničem, mu pišete na [email protected] ali ga poiščete na Facebook profilu GasperPredanicGP.

Želimo vam prijetno vadbo in varno smuko :)

Krožni trening

HIIT trening

Tro sklopni trening

Gašper Predanič

gasper_predanicJe osebni trener in zanj je gibanje življenje in življenje je gibanje. Predan je zastavljenim ciljev, obožuje trdo delo in posledično doseganje pravih rezultatov. Sledi motu, da ni treba iskati izgovorov, temveč je treba narediti zgolj prvi, običajno najtežji korak, kar pa se na koncu vedno obrestuje!

Več o prehrani, rekreaciji in oblikovanju telesa lahko preberete na forumu.


Sledite nam