fbpx

Leteči Holandec – nagradna igra

Novice

Odgovorite na nagradno vprašanje in se potegujte za brezplačni vstopnici.

leteci-holandec-vstopna

Leteči holandec

Velika romantična opera, v kateri se prepletajo fantazma večne ljubezni, svet mistike in okultizma, razmerje moškega in ženske, strastna čutnost in vzvišena duhovnost. Glasba je romantično rahločutna, medtem ko je prepričljivost zgodbe izražena s silo in barvitostjo.

Snov za Letečega Holandca je, zaznamovan z globoko osebno izkušnjo moči viharja na odprtem morju, ki je doživeta na poti med Rigo in Londonom. Wagner je delo, v katerem je želel prikazati usodo nesrečnega poveljnika fantomske ladje, obsojenega na večno blodenje in nemir, ki ju lahko preseže le ljubezen brezmejno zveste ženske, označeval kot »mistično pesem ljudstva, ki se s pradavno potezo človeškega bistva v tem delu izpoveduje z v srce segajočo silo«. 
Zgodbo je v celoti jasno postavil na idejno osnovo odrešitve skozi ljubezen in žrtev ženske.

 
Nagradna igra bo trajala do srede,  23. januarja 2013. Nagrajenec bo obveščen po elektronski pošti, kamor bo prejel tudi vse nadaljne informacije.
Nagradna igra je zaključena.

Karti bo nagrajenec prejel na blagajni Cankarjevega doma. Čakala ga bo ovojnica z njegovim imenom – za predstavo, ki bo 25. januarja ob 17.00.

Oglasno sporočilo 


Sledite nam