fbpx

Misli in pregovori o zdravju

Mesec dni za zdravje, Zanimivo

Pridejo časi, ko svoje zdravje zapravljamo z različnimi razvadami in načinom življenja. In pridejo časi, ko bi se odpovedali vsem razvadam in bi dali vse, da bi imeli zdravje. Vabljeni k prebiranju lepih misli in pregovorov o zdravju.

orehi kosarica zdravje nostalgija

V teku za dobrinami in lagodnim življenje pogosto pozabljamo na svoje zdravje. Ob lepih mislih in pregovorih se spomnimo njegove prave vrednosti.

“Zdravje je največje bogastvo.”

“Bolje je biti tam, kjer je dobra voda, kot tam, kjer je dober kruh.”

slovenski pregovor

“S svojim telesom bomo usklajeni le, če ga bomo imeli resnično radi in ga spoštovali. S sovražnikom se namreč ne moremo dobro sporazumevati.”

dr. Horriet Lerner

“Zdravje ne odtehtajo vsi zakladi sveta.”

poljski pregovor

“Kdor se redno smeji in dosti giblje si zdravje zagotovi.”

Božidar Eržen

“Telesna, umska in duhovna raven delujejo v medsebojni povezavi. Spodbujajte telo, kolikor hočete. Toda dokler ne boste prenovili tudi stanje uma in duha, ne boste spoznali zdravega življenja in vitalnosti.”

Greg Anderson

“Eno jabolko na dan odžene zdravnika stran.”

angleški pregovor

“Če nimaš zdravnika, naj bodo tvoji zdravniki vedra duša, počitek in zmerno življenje.”

latinski pregovor

“V tem spremenljivem svetu se odločim biti prilagodljiva na vseh področjih. Pripravljena sem spreminjati sebe in svoja prepričanja, zato da bi izboljšala kakovost svojega življenja in sveta. Moje telo me ima rado, ne glede na to, kako ravnam z njimi. Moje telo se sporazumeva z mano in zdaj poslušam njegova sporočila. Pripravljena sem razumeti, kaj mi želi povedati. Pozorna sem nanj in se mu prilagodim, kjer je potrebno. Telesu dam, kar potrebuje, na vsaki ravni, tako da se mu povrne optimalno zdravje. Obrnem se na notranjo moč, ki mi je na voljo vedno, ko jo potrebujem.”

Louise Hay Poslušam sporočila telesa

“Človek šele takrat spozna, kaj je imel, ko to izgubi.”

slovenski pregovor

“Ljubi svoje telo, saj ne moreš skrbeti za nekaj kar sovražiš.”

neznan

“Telo, kot vse drugo v življenju, je odsev vaših notranjih prepričanj. Vsaka celica se odziva na vsako našo misel in izrečeno besedo.”

Louise Hay

“Delo na sebi ni cilj, temveč proces – življenjski proces. Uživajte v njem.”

neznan

“Čas ozdravi bolečino.”

slovenski pregovor

“Vsakokrat, ko slišite, da je nekaj neozdravljivo, vedite, da to ni res. Vedite, da obstaja večja moč.”

neznan

“Dobro zdravje pomeni, da nismo utrujeni, da imamo dober tek, da zaspimo in se zbudimo brez težav, da imamo dober spomin, smisel za humor, jasno mislimo, natančno delujemo, smo pošteni, skromni, hvaležni in ljubeči. Kako zdravi ste vi❓”

Louise Hay

“Imate pravico izražati se na načine, ki vas izpolnjujejo.”

” Ena od nagrad za to, da se imate radi, je dobro počutje.”

“Vsak od nas vedno dela s triletnim otrokom v sebi. Žal nas večina kriči nanj, nato pa se sprašujemo, zakaj nam v življenju ne gre.”

Louise Hay

“Če se ne spremenimo v notranjosti, se bolezen povrne ali pa ustvarimo drugo bolezen.”

“Nekateri ljudje ne znajo reči: “Ne.” To lahko storijo le tako, da zbolijo.”

neznan

“Veliko izdelkov nam prodajo na osnovi prepričanja, da nismo dovolj dobri ali sprejemljivi, če tega izdelka ne uporabljamo. Sporočila o omejitvah prihajajo iz veliko smeri. Ni pomembno, kaj pravijo drugi ljudje. Pomembno je, kako se odzivamo in kakšna prepričanja imamo o sebi.”

“Poiščite si podobo nečesa kar imate resnično radi: cvetje, mavrico, posebno pesem, priljubljen šport. Uporabite to podobo vsakokrat, ko vas bo strah.”

“Nežno, globoko vdihnite in se prenehajte upirati.”

“Vsaka bolezen v sebi nosi lekcijo za nas.”

“Sreča je zadovoljstvo s samim seboj.”

“Moje telo, um in duh so zdrava ekipa. Telo vam vedno govori. Kaj storite, ko od telesa prejemate sporočilo, kot je rahla bolečina ali nelagodje? Običajno pohitite k omarici z zdravili ali v lekarno in vzamete tableto. V bistvu telesu rečete: “Utihni! Nočem te poslušati. Ne govori mi!” To ne pomeni ljubiti telo. Ob prvi bolečini ali nelagodju oz. ko se najmanjša stvar ne zdi prav, sedite, zaprite oči in se zelo potihem vprašajte: “Kaj moram vedeti?” Prisluhnite za nekaj minut, da dobite odgovor. Mogoče bo tako preprost kot: “Naspi se.” Mogoče pa bo močnejši. Če hočete, da vam bo telo dobro služilo dolgo časa, potem morate biti del zdravilne ekipe telesa, uma in duha.”

Louise Hay

“So ljudje, ki iščejo natanko to, kar jim lahko ponudite vi, združila vas je šahovnica življenja.”

“Jeza je obrambni mehanizem. Branite se, ker ste prestrašeni.”

Louise Hay

“Izgubljen je dan, ko se nismo veselili.”

slovenski pregovor

Več o zdravju


Sledite nam