fbpx

Lahko ustavimo staranje?

Novice

Kdo ne bi bil rad večno mlad? Želja vseh nas je, da bi živeli čim dlje, s čim manj težavami. Znanstveniki celega sveta se trudijo odkriti čudežni napoj, a brez uspeha.

Kdo ne bi bil rad večno mlad? Želja vseh nas je, da bi živeli čim dlje, s čim manj težavami. Znanstveniki celega sveta se trudijo odkriti čudežni napoj, a brez uspeha. Kljub temu pa se nekateri starajo počasneje in z manj težav. Kakšno vlogo ima pri tem zdravje naših celic? Kaj lahko naredimo sami za počasnejše staranje?

Vrelca mladosti znanstveniki še niso odkrili. So pa raziskali in prepoznali veliko lastnosti oziroma dejavnikov, ki staranje bodisi pospešujejo bodisi zavirajo. Raziskav je bilo po vsem svetu opravljeno veliko, kar je razumljivo glede na potrebo ljudi, da bi vsaj upočasnili procese staranja. Med najpomembnejša odkritja sodijo prosti radikali oziroma njihova vloga pri staranju in odmiranju celic, ki sta bila prepoznana kot vzroka za številne težave.

ustavimo-staranje-1

Celice vir mladosti

Demenca. Srčni infarkt. Prostata. Debelost. Nobena od teh težav ni na našem seznamu želja, a skupna točka vsem je staranje, predvsem staranje na ravni naših celic. Celice so namreč tiste, ki poganjajo delovanje našega telesa. Vsakodnevno jih mnogo odmre a številne se kljub temu iz dneva v dan množijo in obnavljajo. Celična smrt torej sama po sebi še ni nič slabega. Izjema so tiste, ki se ne razmnožujejo in ne obnavljajo – celice osrednjega živčevja in srca. Celične spremembe namreč najprej vplivajo na posamezne organe in nato na celotno telo. Zato je toliko bolj pomembno, da jih zaščitimo in preprečimo njihovo odmiranje.

Staranje in prosti radikali

Zdravje celice je odvisno od presnove kisika oziroma od tega, kako kisik znotraj vsake celice spreminja sladkor v energijo. »V tem procesu pa nastanejo izredno strupene kemične spojine – prosti radikali«, pojasnjuje dr. Lippman, ki je bil leta 1996 za svoje raziskave proti staranju nominiran za Nobelovo nagrado za medicino. Najbolj pogoste bolezni staranja, ki so povezane s prostimi radikali so različna vnetja, ateroskleroza, Alzheimerjeva bolezen, depresija, kap, sindrom kronične utrujenosti , osteoartritis in še bi lahko naštevali.

oksidativni-stres-graf

Oksidativnemu stresu zaradi številnih njegovih posledic mnogi pravijo tudi tihi ubijalec. Njegovih posledic se zavedamo, ko je lahko že prepozno.

Obramba z antioksidanti

Naše telo ima razvite obrambne mehanizme pred prostimi radikali. Obrambo sestavljajo predvsem razni encimi in hranila, ki nam omogočajo kvalitetno in dolgo življenje. A same celice se vse težje spopadajo s povečanim številom radikalov. Prosti radikali nastajajo pogosteje kot kdajkoli prej, ker je v naši okolici vse več sevanja (mobilni telefoni, televizorji, računalniki) in onesnaženega zraka, naše življenjske razvade pa so vse bolj neprimerne (kajenje, alkohol in stres). Če k temu dodamo še slabo prehrano in s tem povezano pomanjkanje kakovostnih hranil, ima naše telo vse manj možnosti v boju z radikali. Številne bolezni so v skokovitem porastu, njihove žrtve pa so vse mlajši ljudje.

Antioksidanti so ključnega pomena za obrambo celic. Primarna naloga antioksidantov je boj proti prostim radikalom v celicah, s tem pa tudi upočasnjevanje degenerativnih procesov na celični ravni. Končni rezultat njihovega delovanja je upočasnjeno staranje. Sodoben človek lahko antioksidante v organizem vnaša s hrano ali drugimi izdelki.

Resveratrol ključ do življenjske energije

Eden najmočnejših antioksidantov je Resveratrol Forte. Zaradi visoke vsebnosti japonskega dresnika, ki je antioksidant in tako odlično brani naše celice pred prostimi radikali. Zaradi svjoih pozitivnih učinkov je bil resveratrol tudi v knjigi Sodobna fototerapija označen za čudežno molekula. Naravno prehransko dopolnilo Resveratrol Forte vsebuje kar 200mg čistega resveratrola. GMP certifikat zagotavlja visoke standarde proizvodnje, saj je tak certifikat potreben samo pri zdravilih. Standardizacija na aktivno učinkovino pa zagotavlja 200mg te čudežne molekule v vsaki tableti. Zaradi vsega naštetega in številnih zadovoljnih uporabnikov ni čudno, da je bil Resveratrol Forte v lanskem letu proglašen za Eko novost 2013 s strani revije Bodi Eko in Najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo leta 2013 s strani bralk in bralcev revije Lepa&Zdrava. Izdelek je na voljo v vseh lekarnah in specializiranih trgovinah.

resveratrol-skatlica

Resveratrol Forte Eko novost 2013 in Najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo 2013

Oglasno sporočilo


Sledite nam