fbpx

Kviz: Ali veste, kakšne so vaše številke?

Bolezni, Novice, Zanimivo, Zdravje

Priporočljivo je vsaj enkrat letno merjenje krvnega tlaka, saj se le tako lahko izognete najhujšim zapletom in ukrepate!

S številkami smo obkroženi ves čas. Nekatere dobro poznamo, saj jih potrebujemo, na primer če želimo dvigniti denar na bankomatu. Spomnimo se jih tudi ob praznovanju obletnic. Nekatere pa so za nas celo življenjsko pomembne, zato je ključno, da jih poznamo. Med take številke spada tudi vrednosti našega krvnega tlaka.

Rešite kviz in preverite svoje znanje o krvnem tlaku:

Asist. dr. Jana Brguljan: »Visok krvni tlak ogroža že vsakega drugega Slovenca! V okviru svetovnega dne hipertenzije in z njim povezane globalne akcije si lahko ves maj krvni tlak brezplačno izmerite v zdravstvenih ustanovah in lekarnah po Sloveniji. Več informacij je na www.hipertenzija.org

Priporočljivo je, da si vsak odrasel človek vsaj enkrat na leto izmeri krvni tlak. Tako se lahko začne zdraviti, preden so posledice okvare žil in organov zaradi zvišanega krvnega tlaka usodne. Okvare žil, srca, možganov in ledvic lahko preprečimo le s poznavanjem vrednosti krvnega tlaka. Tako se lahko izognemo najhujšim zapletom, kot so zamašitve žil, možganska kap, srčni infarkt in ledvična odpoved.

Nikoli ni prepozno, zato svoje številke merimo, preverjajmo, spreminjajmo in nadzorujmo.
Spoznajmo svoje številke že jutri! Ukrepajmo!

 


Sledite nam