fbpx

Kuharica za dušo in telo

Novice

Preizkusite recepte domače, okusne, naravne in zdrave hrane
po načelih makrobiotike ter zaživite zdravo brez odrekanja!

kuharica

kuharicaMislite, da okusna, slastna in pregrešno dobra hrana ne more biti zdrava? Da ni tako, nas hitro prepriča Ica Krebar, ki je v Kuharici za dušo in telo vse svoje znanje o starodavni makrobiotični ter sodobni zdravi prehrani združila z znanjem in izkušnjami njene babice, ki je kuhala po stari tradicionalni slovenski kuhinji. Rezultat? Uravnotežena zdrava prehrana za dolgo in zdravo življenje za vso družino!

Tale kuharica je resnično nekaj posebnega za vsako družino – prinaša recepte domače hrane po načelih starodavne vzhodnjaške medicine in filozofije zdravega življenja.
Daje napotke in ideje, kako v svoje jedilnike vnesti čim več naravne hrane in čim manj ali nič mesa, ki je polno hormonov, antibiotikov in drugih zdravil in strupov.

Poglejte, kako še vedno lahko jemo »filano« papriko, sarmice, burek in zrezke, ampak brez živil živalskega izvora.
Če ne drugega, taka zbirka receptov zdrave in okusne domače hrane je lahko vsaj čudovita obogatitev in popestritev naših vsakdanjih ustaljenih jedilnikov, ne glede na to, ali smo vsejedci ali vegetarijanci.

Tako npr. mnogi kupci vidijo tofu in sejtan v trgovini, pa ne vedo kaj bi z njimi! Ica Krebar v knjigi poleg drugih, predstavlja tudi recepte za vse mogoče sejtanove in tofujeve jedi na različne načine – »na slano« in »na sladko«, za zajtrk ali za kosilo, za slavnostne trenutke in tudi za hitre prigrizke, večerje in malice.

Več o knjigi lahko pogledate na www.rotis.si, kjer knjigo lahko tudi naročite. Za naročila lahko pišete tudi na [email protected]

Icini enostavni, a odlični recepti so preventiva in podpora pri zdravljenju tegob sodobnega človeka:

– proti zakisanosti telesa,
– proti prezgodnjemu staranju in umiranju,
– za več telesne in umske energije,
– za boljšo koncentracijo,
– za učinkoviteje obvladovanje stresa,
– za pomlajevanje notranjih organov,
– za krepitev vitalnih sistemov (imunskega, limfnega itd.),
– za preventivo pred debelostjo in drugimi boleznimi
– ter za podporo pri zdravljenju tudi najhujših bolezni.

»Če se vrnemo nazaj k naravni prehrani, se bomo izognili večini bolezni civilizirane družbe ter prezgodnjemu umiranju«. (Ica Krebar).

Za pokušino recept iz knjige: Ocvirki iz prekajenega tofuja

Sestavine: prekajen tofu, olje, čebula in sojina omaka ali sol.
ocvirki - prekajen tofu

Prekajen tofu narežemo na zelo majhne kocke in jih skupaj z nasekljano čebulo na olju prepražimo do zlato rumene barve. Poškropimo s sojino omako ali posolimo.
S tako popečenimi tofujevimi kockicami začinimo katero koli jed (kuhan fižol, matevž, kislo zelje, repo, kaše, riž, testenine, polento, itd.). Lahko jih dodamo tudi različnim omakam ali enolončnicam za izboljšanje okusa.

Oglasno sporočilo 


Sledite nam