fbpx

Kolesa sreče – kolesarski izlet z namenom

Dogodki

Rotary klub Dolenjske Toplice, Servis in prodaja koles Štangelj in Društvo Sonshine, v soboto, 31. 5. 2014, organizirajo kolesarski izlet z namenom – “Kolesa sreče”

Rotary klub Dolenjske Toplice, Servis in prodaja koles Štangelj in Društvo Sonshine, v soboto, 31. 5. 2014, organizirajo kolesarski izlet z namenom – “Kolesa sreče”. Druženje v naravi, ki se bo pričelo nekaj po osmi uri zjutraj, bodo nadgradili z ozaveščanjem na temo avtizma, zbrana sredstva pa bodo namenjena pomoči družinam, ki živijo z avtizmom.

“Kolesa sreče” se bodo pričela vrteti in tudi ustavila na jasi v Dolenjskih Toplicah, vmes bodo udeleženci prekolesarili 22,5 km dolg krog okoli Dolenjskih Toplic in Straže, v naravi, pretežno po gozdnih in poljskih poteh. Dogodek bo posebej prijazen do družin, izleta pa se lahko udeležijo tudi mlajši kolesarji, stari vsaj 10 let. Poleg kolesarjenja in druženja bo na postajah Turistična kmetija Plavica predstavila zeliščarstvo, Društvo Sonshine – Evropski center za obravnavo avtizma pa tematiko avtizma. Na cilju bosta organizirana glasbeni program in srečelov, kjer bo glavni dobitek kolo.

kolo-srece
Primož Mihelič iz Društva Sonshine je pri tem poudaril: “Veseli nas, da smo na enem mestu združili naravo, druženje, rekreacijo in še dobro delo. A dogodek ni namenjen samo zbiranju sredstev, želimo tudi razširiti razumevanje avtizma in ga osvetliti, ker je to zelo pomembno za družine, ki živijo z avtizmom. Pomagamo namreč lahko le celostno, za to pa potrebujemo ozaveščeno družbo, ki avtizem razume.

Sredstva, ki bodo zbrana na dogodku Kolesa sreče, bodo namenjen za pomoč družinam, ki živijo z avtizmom. Avtizem je najhitreje rastoča diagnoza na svetu. Samo v zadnjih 18 letih se je število oseb z diagnozo motnje avtističnega spektra povečalo z 2/1000 na 2/100. Danes ima torej to diagnozo 2 % ljudi, kar pomeni, da v Sloveniji živi kar 40.000 ljudi z motnjo avtističnega spektra.

Več informacij o dobrodelnem kolesarskem izletu je na voljo na spletni strani Rotary kluba Dolenjske toplice – www.rotary-dolenjsketoplice.si

Vir: www.rotary-dolenjsketoplice.si


Sledite nam