fbpx

Kelacija, metoda zdravljenja in razstrupljanja

Novice

Kelacija je odlično preventivno sredstvo, njeno učinkovitost pa potrjuje tudi dejstvo, da se po svetu uporablja kot postopek zdravljenja hujših oblik bolezni.

Čiščenje telesa ali razstrupljanje je eden od pomembnih postopkov za ohranjanje vitalnosti in preprečevanje bolezni. S kelacijo se po vsem svetu zdravi že več milijonov ljudi, mnogi, med njimi so tudi zdravniki, pa ta postopek razstrupljanja opravljajo tudi na sebi, kot preventivno zdravljenje. Današnji stil življenja sodobnega človeka, ki je poleg tega, da je podvržen nezdravemu okolju, tudi izpostavljen močnim stresom, zahteva dodatno skrb za zdravo in čisto fizično telo. Kelacija ima pozitivne učinke, zato je vedno več tistih, znanih ali malo manj znanih, ki se odločajo zanjo.

Kelacija je medicinski postopek, s katerim iz telesa izločamo težke kovine. Kelator, to je snov, ki veže nase toksične kovine (npr. svinec, kadmij, živo srebro) in kovine, ki jih organizem sicer potrebuje, a se nahajajo v njem na nepravih mestih ter jih odstrani iz organizma.  Kelacijska snov deluje kot klešče, ki zagrabijo kovinski ion, ta pa se nato izloči iz telesa z urinom. S kelacijskim zdravljenjem se iz telesa izloči velik del škodljivih kovin, več kot z drugimi metodami čiščenja telesa. Oksidacijski procesi se tako zelo upočasnijo, s tem pa tudi staranje in nastanek degenerativnih bolezni, ki se pojavljajo kot sopotnik staranja.

01_centerkrevel_ociscenje

Zakaj kelacija?

Kelacija je odlično preventivno sredstvo, njeno učinkovitost pa potrjuje tudi dejstvo, da se po svetu uporablja kot postopek zdravljenja hujših oblik bolezni.

Postopek kelacije je učinkovit pri bolnikih, ki imajo bolezni srca in ožilja. Kelacija kot metoda zdravljenja je  pogosto edina in zadnja možnost zdravljenja žilnih zapor, ko odpove vstavljanje žilnih opornic in se po obvodni (bypass) operaciji žile ponovno zamašijo. Zožitev venčnih arterij, ki prehranjujejo srčno mišico, je ključna pri nastanku poznejšega infarkta. Arterije se zožijo zaradi oblog in/ali večje krčljivosti gladkih mišičnih celic v steni arterij.  Pri kelacijskem zdravljenju pa se pretok v srčnih arterijah izboljša, ker se poveča premer arterij. Zaradi tega se pogosto izognemo invazivnemu kirurškemu zdravljenju ter preprečimo srčne zaplete in/ali predčasno smrt.

Postopek kelacije je učinkovit tudi pri bolnikih z aterosklerozo, koronarno srčno boleznijo, zaporo arterij, pri tistih, ki so doživeli srčni infarkt ali možgansko kap, ki imajo zvišan krvni tlak.  Dokazano blaži ali odpravi simptome demence, degenerativne sklepne bolezni (artritis), multiple skleroze, sklerodermije, parkinsonove bolezni, alzheimerjeve bolezni.

EDTA-xtal-3D-balls

Kelator EDTA.

S kelacijo preprečujemo in zdravimo degeneracijo rumene pege in druge motnje vida, težave s spominom in zbranostjo, ravnovesjem, vrtoglavico, zaplete sladkorne bolezni, gangreno okončin ali impotenco, ker so pogosto  posledica motenj krvnega obtoka. Zanimivo je, da na Novi Zelandiji, operacijo obvoda venčnih arterij srca (bypass) opravijo šele, ko se je bolnik predhod­no zdravil s kelacijo.  Kelator EDTA, snov za razstrupljanje, se je po svetu že pred desetletji izkazal tudi kot zdravilo za srčnožilne bolezni. V Centru Krevel so  prvi v Sloveniji uvedli preventivno kelacijo, kot tudi kelacijo za bolnike.

Kelacija je tudi metoda zdravljenja in razstrupljanja pri kroničnih zastrupitvah telesa s težkimi kovinami, kot so svinec, kadmij, presežek železa, aluminij in številni drugi, ki so eden glavnih povzročiteljev rakavih bolezni.  Kronična zastrupitev s kovinami je pogosta, a redkeje tudi odkrita. Prosti radikali so zelo agresivne spojine, ki okvarijo celice in sprožijo nastanek vedno novih kisikovih prostih radikalov, ki povzročajo celične okvare. Znaki so razdražljivost, pogosta utrujenost, glavobol, sklepne in mišične bolečine, mravljinčenje, motnje spomina in koncentracije.

»Zdravljenja raka raziskave niso potrdile, govorijo pa o njegovem preprečevanju. Leta 1998 je Journal of Advancement in Medicine objavil ugotovitve osemnajstletnega spremljanja 59 bolnikov, ki so jih zdravili z kelatorjem EDTA zaradi drugih bolezni. Za posledicami raka je umrl le en bolnik, med 172 v kontrolni skupini, ki tega zdravila ni dobivala, pa jih je za posledicami raka umrlo 30. Vsi sodelujoči v raziskavi so bili enako izpostavljeni onesnaženju in rakotvornim snovem ob prometni avtocesti. Raziskava je tudi pokazala zmanjšanje umrljivosti zaradi ateroskleroze.«
S kelacijskim preventivnim zdravljenjem iz telesa izločimo velik del škodljivih težkih kovin, oksidacijski procesi in z njimi nastanek degenerativnih bolezni, ki se pojavljajo kot sopotnik staranja, se upočasnijo.

Kelacija je torej  pomembno in učinkovito preventivno sredstvo in tudi metoda zdravljenja. Na stotine raziskav je dokazalo, da učinkovitost kelacijskega zdrav­ljenja pravzaprav temelji na zaviranju nastanka prostih radikalov. Po kelaciji se pomembno izboljša pretok krvi skozi najpomembnejše organe, kar povzroči splošno izboljšanje zdravstvenega stanja, pomaga pri izboljšanju spomina in zbranosti. Po svetu je postalo razširjeno kot pomlajevalno sredstvo in z njim preprečujejo pojav osteoporoze. Ljudje pripovedujejo o izboljšanju miselnih sposobnosti, povečanju energije in boljši kakovosti življenja, o pomlajevalnih učinkih.

center-krevel-logo

Kako se izvaja terapija?

Pred prvo kelacijo zdravnik v Centru pregleda laboratorijski izvid kreatinina, ki pove, ali je delovanje ledvic normalno, da se bo kelator izločil v predvidenem času. Opravi anamnezo, splošni pregled in ultrazvočni pregled vratnih žil. V sodelovanju z referenčnim ameriškim laboratorijem lahko v Centru Krevel preverimo vrednosti težkih kovin v telesu. Zdravljenje poteka v obliki infuzije, pod stalnim zdravstvenim nadzorom. Zdravljenje poteka približno uro in pol in je popolnoma varno. Število ponovitev je odvisno od zdravstvenega stanja – priporočenih pa je od 20 do 30 kelacij, od enkrat do trikrat na teden, lahko tudi redkeje, za vzdrževanje stanja pa zadošča minimalno število ponovitev (dve do tri na leto).

Poslanstvo Centra Krevel je ljudem ponuditi učinkovito preventivo, boljše počutje, več energije in boljšo kakovost življenja ter pomagati bolnikom, da čim hitreje globinsko ozdravijo in se tako dobro počutijo na vseh ravneh svojega bitja.  Vabijo vas na posvet v njihov center v Ljubljani. Dosegljivi so po e-pošti [email protected] in na številki 031/757-703. Več o metodi zdravljenja in centru si lahko ogledate na spletni strani  www.center-krevel.si.
Izkušnje govorijo same zase

Sedemdesetletni diabetik:  »V Center Krevel sem prišel na kelacijsko zdravljenje  gangrene po amputaciji členka nožnega palca. Takšni zapleti imajo pogosto slabo prognozo, a sem  že po tretji kelaciji začutil mravljinčenje v prej neobčutljivih podplatih. Po deseti infuziji se mi je začelo na novo tvoriti tkivo na amputiranem delu. Amputirani členek se je popolnoma zarasel.«

79-letna gospa, ki je opravila 30 kelacij: »Po opravljenih 30 kelacijah sem se počutila sposobnejša opravljati težja dela, četudi sem občutila izboljšavo že po 10. kelaciji.  Znatno lažje hodim v strmino (hrib). Nehoteni krči so skoraj izginili. Razpoloženje se mi je izboljšalo, skratka kot da sem bolj vesela, kar pri mojih skoraj 80. (bom v začetku februarja), ni zanemarljivo. Gleženjski indeks ožilja (sem opravila kontrolo) se je izboljšal. Na levi nogi z 0,69 na 0,87, na desni od 0,80 na 107. V mojem primeru je to zelo pomembno, ker sem se za kelacijo odločila izključno zaradi ožilja (meritve sem opravila po 20. kelaciji). Tudi UZ preiskava vratnih žil na kliniki je pokazala znatno boljši rezultat (po 30 kelacijah).«

Oglasno sporočilo


Sledite nam