fbpx

Kdo bo Moj zdravnik 2015? Glasujte zanj!

Dogodki

Vivina akcija Moj zdravnik javnosti vsako leto predstavi najbolj svetle zglede iz zdravniškega poklica, vse te zdravnike pa izberete prav vi.

Vivina akcija Moj zdravnik javnosti vsako leto predstavi najbolj svetle zglede iz zdravniškega poklica, vse te zdravnike pa izberete prav vi.

Tudi zaradi razmer, ki vladajo v slovenskem zdravstvenem sistemu, bo akcija Moj zdravnik 2015 zastavljena nekoliko širše. Glasovalce bo spomnila, da je zdravje, enako kot bolezen, zasidrano v človeku. Zdravnik ga lahko pomaga najti, seveda če je ustrezno strokovno podkovan, v razmerju do pacienta pa razumevajoč in topel. Na obeh straneh so sistemske in človeške ovire, ki pa so premostljive, če zdravnik pacientu pomaga in mu obenem odpira vse poti do zdravja, tudi tiste, ki jim slovenski uradni prostor še ni naklonjen.S tem namreč upošteva tudi njegovo pravico do izbire.

Iz zagat sistema in posledično zagat v medčloveških odnosih vodi težavna pot, ki jo morajo spremljati vzajemno spoštovanje, sodelovanje, solidarnost, sočutje. Na njej moramo zahtevati premišljene izboljšave zdravstvene ureditve,braniti svojo svobodo izbire, iskati najboljše, najbolj človeško, kar zdravstvo premore.

Vaš glas bo segel pod površje hladnega zdravstvenega sistema, zato bo imel veliko moč. Moč, ki nas vse postopno spreminja. Zato vas vabimo, da glasujete.

GLASOVNICA MOJ ZDRAVNIK 2015

Glasovanje poteka od 2. januarja do 14. marca 2015.

Glasujete lahko za:

  • mojega družinskega zdravnika,
  • mojega ginekologa,
  • mojega pediatra,
  • mojega specialista (npr. onkologa, anesteziologa, kardiologa, nevrologa, onkologa …),
  • mojega zobozdravnika.

Zdravnica ali zdravnik, ki ji/mu boste namenili največ glasov, bo prejel laskavi naslov Moj zdravnik 2015.

Komisija akcije Moj zdravnik 2015

Za etičnost in korektnost akcije ter poteka glasovanja skrbi strokovna komisija:
1. prim. Marko Demšar, dr. med.
2. Jarmila Trček Breznikar, dr. med.
3. doc. dr. Marjan Premik, dr. med.
4. asist. Dr. Karin Sernec, dr. med.
5. prim. Andrej Možina, dr. med.
6. Maja Živec Kozlevčar, dr. med.
7. Nada Puharič, dr. dent. med.

Povejte svojo zgodbo …

…o srčnem delu ali dejanju s področja zdravstva in zdravilstva in nam jo pošljite na e-naslov [email protected]. Pišite nam in se svojemu zdravniku, zdravniku specialistu ali kakemu drugemu posamezniku zahvalite za posluh za človeka, toplo in prijazno besedo ali srčen odnos, ki so vam ali vašim najbližjim pomagali prebroditi težke trenutke. Vaše zgodbe bomo objavljali v naslednjih številkah revije Viva in portalu viva.si ter najlepše pa bomo tudi nagradili.

MZ_logo_viva


Sledite nam