fbpx

Kava za jutranje bujenje, gvarana za dolgotrajno zbranost in energijo

Novice, Zanimivo, Zdravoteka

Marsikdo si težko predstavlja jutra brez kave. Bodisi zaradi njenega učinka na budnost bodisi zaradi njene družabne vloge.

Slovenci smo veliki ljubitelji kave. Marsikdo si težko predstavlja jutra brez nje. Bodisi zaradi njenega učinka na budnost bodisi zaradi njene družabne vloge, s katero doma ali na delovnem mestu poskrbi za sproščen začetka dneva. Pri mnogih sta razloga tudi združena.

Hiter učinek kave na budnost je zjutraj dobrodošel, popoldne pa si želimo predvsem, da bi tudi po opoldanskem odmoru ohranili koncentracijo za delo in prihranili dovolj energije še za hobije ali obveznosti, ki nas čakajo po službenem času. Takrat bo še bolj kot kava dobrodošel napitek z gvarano.

shutterstock_160831184 712x

Gvarana je južnoameriška rastlina, ki v semenih vsebuje dvakrat več kofeina kot kava, njegovo delovanje pa je nekoliko drugačno kot pri kavi. Gvaranin v gvarani se zaradi kombinacije z drugimi sestavinami v kri sprošča počasneje in bolj enakomerno kot kofein iz kave, zato je učinek gvarane na telo zmernejši, čutimo pa ga dlje, od 4 do 6 ur.

Prednost gvarane v primerjavi s kavo, je poleg dolgotrajnejšega dviga energije tudi njen učinek na zbranost. Prav zaradi enakomernega in počasnega sproščanja v kri lahko s pomočjo gvarane dlje ostajamo osredotočeni na delo, ki ga moramo opraviti, oz. na dejavnost, ki smo se je lotili. Če si kavo in gvarano predstavljamo kot smučarja na vodi, je kava motor čolna, ki mora z veliko silo potegniti smučarja iz vode; gvarana pa je smučar, ki mora ohranjati zbranost in biti vzdržljiv, da lahko čim dlje uživa v smučanju.

GUARANA_FIOLE_LOW3 660x

Gvarano boste našli v Medexovem izdelku Guarana natural energy, ki je na voljo v obliki kapsul ali kot raztopina, napolnjena v priročne 9 mililitrske stekleničke. Slednje vsebujejo kar 100 mg kofeina iz gvarane, medtem ko ga je v kapsulah 30 mg. Obe prehranski dopolnili vsebujeta poleg gvarane še niacin (vitamin B3), ki predstavlja dodatno podporo organizmu, saj skrbi za zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti, sproščanje energije pri presnovi in normalno delovanje živčnega sistema.

Športne navdušence pa bo med dejavnostjo polnila z energijo Medexova Guarana natural energy sport, ki tako kot Guarana natural energy v stekleničkah vsebuje 100 mg kofeina, poleg tega pa še vitamine skupine B, D, A, C, in E, ki prispevajo k delovanju mišic in imunskega sistema. Guarana natural energy sport je polnjena v plastične fiole, ki športnikom zagotavljajo varno uporabo med športno dejavnostjo.

GUARANA_SPORT_LOW3 660x

Ko boste torej naslednjič razmišljali, kako se zbrati in ohraniti energijo za svoje dejavnosti ali kako izboljšati svoje športne dosežke, se spomnite na Guarano natural energy iz Medexa, naravno energijo, ki traja.


Sledite nam