fbpx

Katoliška univerza pričela sodelovati s skupino Cryo-Save

Novice

Najpomembnejša katoliška univerza »Università Cattolica del Sacro Cuore« (UCSC) je pred kratkim pričela sodelovati s skupino Cryo-Save, največjo in vodilno zasebno banko za shranjevanje matičnih celic.

Univerza

Najpomembnejša katoliška univerza »Università Cattolica del Sacro Cuore« (UCSC) je pred kratkim pričela sodelovati s skupino Cryo-Save, največjo in vodilno zasebno banko za shranjevanje matičnih celic. Namen partnerstva je promocija in izboljšanje poznavanja shranjevanja matičnih celic iz popkovnične krvi iz tkiva popkovnice. Obe strani namreč močno verjameta v njihovo potencialno uporabno vrednost.

Profesor Giovanni Scambia, vodja oddelka za ginekologijo in porodništvo na univerzi in strokovni direktor UCSC, je povedal: »Število bolezni, kjer bi lahko za zdravljenje uporabili tkivotvorne matične celice, eksponentno raste. V tem trenutku se po svetu odvija okoli 2.400 študij z matičnimi celicami. To predstavlja pomembno priložnost za klinično uporabo v regenerativni medicini.«

Skupina Cryo-Save deluje na področju pridobivanja, procesiranja in shranjevanja odraslih matičnih celic in je vodilna mednarodna družinska banka matičnih celic. Skupina si prizadeva poučiti javnost o uporabni vrednosti matičnih celic, kar je vodilo v sodelovanje z UCSC v tej novi in vznemirljivi panogi.

Arnoud van Tulder, izvršni direktor skupine Cryo-Save, je povedal: »Sodelovanje med nami, UCSC in italjanskimi bolnišnicami je zmagovalno partnerstvo med privatnim in javnim sektorjem in podpira naše prizadevanje k širjenju znanja o shranjevanju matičnih celic. Sodelovanje bo povečalo osveščenost javnosti in še bolj okrepilo vodilno vlogo skupine, poleg tega pa bo omogočila nadaljnji razvoj kliničnih aplikacij matičnih celic.«

Vir: Cryo-Save

Univerza

O Neocelici

Družba Neocelica, ekskluzivni partner skupine Cryo-Save v Sloveniji, je bila ustanovljena leta 2007 kot prvo slovensko podjetje na področju shranjevanja matičnih celic. Letos obeležujemo že peto obletnico delovanja in ozaveščanja bodočih staršev o možnosti shranjevanja matičnih celic ob rojstvu in njihovi neprecenljivi vrednosti.Ponosni smo, da nam je do sedaj matične celice svojega otroka v shranjevanje zaupalo že več kot 3.500 staršev, kar nas uvršča na prvo mesto med ponudniki v Sloveniji.

Naše poslanstvo je zdravje. S shranjevanjem matičnih celic želimo najširšemu krogu ljudi omogočiti dostop do zdravljenja z matičnimi celicami. Neocelica je in želi ostati vodilni ponudnik shranjevanja matičnih celic v Sloveniji. S strokovnim in varnim shranjevanjem ter celovitim informiranjem javnosti o možnostih učinkovitega zdravljenja s pomočjo matičnih celic želimo postati sinonim za shranjevanje matičnih celic.

O Cryo-Save

Skupina Cryo-Save se že več kot 10 let ukvarja z zbiranjem in shranjevanjem matičnih celic odraslih tkiv iz popkovnične krvi in tkiva popkovnice. Z več kot 222.000 shranjenimi vzorci je Cryo-Save vodilna banka matičnih celic v Evropi in ena izmed najhitreje rastočih na svetu. Razpolaga s tehnološko najnaprednejšimi laboratoriji v Belgiji, Nemčiji, Dubaju in Indiji, njene storitve pa so na voljo v 40 državah na treh kontinentih (v Evropi, Aziji in Afriki). Skupina Cryo-Save postavlja najvišje standarde kakovosti shranjevanja matičnih celic, z namenom, da bi pomembno prispevala k možnosti zdravljenja in premagovanja nevarnih bolezni v prihodnosti.

Skupina ponuja tudi program brezplačnega shranjevanja matičnih celic družinam, ki želijo shraniti matične celice svojega novorojenčka za družinskega člana, ki ima diagnosticirano bolezen, ki se jo lahko zdravi z matičnimi celicami.

Skupina Cryo-Save v svoji predanosti nadaljnjemu razvoju tehnik krioprezervacije sodeluje z univerzami in bolnišnicami širom Evrope tudi v projektih, financiranih s strani Evropske skupnosti.

Kontaktni podatki:

Cryo-Save AG

Churerstrasse 65B
8808 Pfäffikon SZ
Switzerland

T +41 55 222 02 56
F +41 55 222 02 59
[email protected]
www.cryo-save.com/int

Za več informacij prosimo kontaktirajte:

Neocelica d.o.o.

Pot k sejmišču 26a
1231 Ljubljana-Črnuče
Slovenija

T +386 1 560 68 20
F +386 1 560 68 26
[email protected]
www.neocelica.si


Sledite nam