fbpx

Katera živila so dobra za lep in mladosten videz kože?

Prehrana, Zanimivo

Življenjske navade se odražajo na vašem videzu in počutju, prehrana pa vpliva na zdravje in videz kože.

Življenjske navade so pomembne, saj se odražajo na vašem videzu, počutju, količini energije in obolevnosti. Številne študije so potrdile, da prehrana vpliva na zdravje in videz kože.

Bodite pozorni na živila, katerih vnos je treba vsekakor povečati, če želite preprečiti prezgodnje staranje kože in različne kožne bolezni.

Borovnice

Borovnice so odličen vir antioksidantov, ki zmanjšujejo tveganje za prezgodnje pojave znakov staranja. O pozitivnih učinkih borovnic je bilo opravljenih zelo veliko raziskav in vse so pokazale, kako velik vpliv imajo na zdravje in lepoto.

Batata ali sladki krompir

Sladki krompir je zelo dober vir beta karotena, je antioksidant, ki zmanjšuje tveganje za očesne bolezni in naredi kožo mehko in sijočo. Batata je dober vir prehranskih vlaknin, vitamina B6 in kalija ter zelo dober vir vitaminov A, C in mangana.

Chia semena

So odličen vir vlaknin, beljakovin in omega 3 maščobnih kislin. Imajo močne protivnetne lastnosti, zato zmanjšujejo tveganje za prezgodnje pojavljanje znakov staranja in bolezni kože, kot so izpuščaji, akne in mozolji.

Leča

Slabi in poškodovani lasje, bleda koža in krhki nohti so najpogosteje posledica pomanjkanja železa v organizmu. Leča je zelo dober vir beljakovin in železa, študije so pokazale, da se zmanjša tveganje za številne bolezni. S povečanim uživanjem leče, boste lasem in koži priskrbeli prehranske sestavine, ki so potrebne za lepoto in zdravje.

Špinača

Špinača je odličen vir antioksidantov, vitaminov B, C in E. Prav tako je zelo dober vir luteina, ki ščiti kožo pred prezgodnjim staranjem in zmanjšuje tveganje za bolezni oči in težave z vidom.

mandlji

Mandlji

Mandlji so brez dvoma eden najbolj zdravih prigrizkov. So zelo dober vir flavonoidov in vitamina E. Dokazano zmanjšujejo tveganje za prezgodnje pojave znakov staranja. Imajo odlične antioksidantne lastnosti, kar pomeni, da zmanjšujejo “škodo” povzročeno s škodljivimi zunanjimi dejavniki.

Mastna riba

Mastne ribe, kot so losos, tuna in sardele, vsebujejo visok delež omega – 3 maščobnih kislin, ki koži zagotavljajo mladosten videz. Mastne ribe zmanjšujejo vidnost gub in poškodb kože. Strokovnjaki priporočajo, da ribe uživate 3- krat tedensko.

Avokado

Je odličen vir nenasičenih maščobnih kislin, ki zmanjšujejo tveganje za prezgodnji pojav znakov staranja. Študije so pokazale, da avokado znižuje vidnost strij in brazgotin. Dobri rezultati se pokažejo tudi, če se ga nanese na površino kože.


Sledite nam