fbpx

Kampanja proti kožnemu raku za mlade

Obvestila, Zanimivo

V okviru projekta EU Cancer Control Europe (www.cancercontrol.eu) so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pričeli s kampanjo proti kožnemu raku Skinmama. Kožni rak je namreč najpogostejša oblika raka na svetu. Njen namen je spodbujanje zgodnjega odkrivanja in diagnoze kožnega raka s pomočjo senzibilizacije mladih za primarno preventivo in samopregled kože. S kampanjo želimo […]

V okviru projekta EU Cancer Control Europe (www.cancercontrol.eu) so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pričeli s kampanjo proti kožnemu raku Skinmama. Kožni rak je namreč najpogostejša oblika raka na svetu.

Njen namen je spodbujanje zgodnjega odkrivanja in diagnoze kožnega raka s pomočjo senzibilizacije mladih za primarno preventivo in samopregled kože. S kampanjo želimo mladim ponuditi podporo pri oceni lastnega tveganja, dostop do zanesljivih informacij o tveganemu vedenju glede kožnega raka in posredovanje navodil za samopregled kože. Mladi se lahko s pomočjo spletne strani, (nagradne) igre in testa seznanijo o dejavnikih tveganja in preverijo lastno vedenje, znanje in stališča.

Zaradi idealiziranja zagorele polti in na drugi strani slabega poznavanja vplivov delovanja UV sevanja in možnih škodljivih posledic na zdravje, ocenjujemo, da je potrebno med mladimi dvigniti ozaveščenost, saj so slabo seznanjeni z možnimi škodljivimi učinki.

Na NIJZ želijo, da bi skrb za dosledno in pravilno zaščito kože pred UV sončnim sevanjem postala sestavni del zdravega življenjskega sloga vsakega mladostnika!

Zato obišči spletno stran in jih spremljaj na Facebook strani, kjer bodo ozaveščali o škodljivih učinkih UV žarkov in sodelujočim podelili nekaj praktičnih nagrad. Ker je namenjena mladim znotraj celotne EU je stran v angleškem jeziku.


Sledite nam