Kamnik. Decembra. Čas veselja.

anonimni uporabnik, 27. december 2012
Ostalo
kamnik-decembra-1

Med 7. in 31. decembrom se bodo v občini Kamnik v starem mestnem jedru pripravlja brezplačne prireditve in dogodki.

Med 7. in 31. decembrom Zavod za turizem in šport v občini Kamnik v starem mestnem jedru prvikrat pripravlja raznovrstne brezplačne dogodke in prireditve pod skupnim imenom Kamnik. Decembra. Čas veselja. V dobrih treh tednih bodo s pestrim programom koncertov, sprevodov, uličnih predstav, delavnic, sejmov in stojnic s praznično ponudbo poskrbeli za vsak okus in prijetno druženje. Mesto bodo razsvetlile pisane lučke, otroke bosta s sprevodom obiskala Miklavž in Dedek Mraz, svoj čar pa bo dodalo brezplačno drsališče z animacijami, šolo drsanja, vodenim program in drsalnimi nastopi. Obeta se obilo priložnosti za druženje v čarobnem prazničnem vzdušju.

Kamnik decembraZavod za turizem in šport v občini Kamnik letos prvikrat pripravlja dobre tri tedne trajajoče brezplačno dogajanje pod skupnim imenom Kamnik. Decembra. Čas veselja. Tako se bo staro mestno jedro Kamnika umestilo na zemljevid mest, ki se decembra prelevijo v čarobna zbirališča prešernih ljudi in v mravljišče sproščenega druženja. Pisano dogajanje za mlado in staro bodo ustvarjali glasbeni, ustvarjalni in družabni dogodki, ki bodo zgoščeni predvsem ob vikendih, vsak teden pa bo obarvan z drugačno tematiko. Pripravljajo koncerte različnih glasbenih zvrsti, od rocka do narodnozabavnih, jazza do slovenske popevke, s priljubljenimi imeni slovenske glasbene scene.

V prvem tednu (7.-9. 12.), poimenovanem »Ustvarimo naše novo leto«, se bo skozi staro mestno jedro Kamnika sprehodil Miklavžev sprevod, ki mu bo sledil prižig prazničnih lučk, otvorili bodo drsališče, sobota pa bo potekala v znamenju ustvarjalnosti, saj v Kamnik prvič prihaja priljubljeni festival ARTish s prodajno razstavo avtorskih del 30 ustvarjalcev. Predstavili bodo čudovit unikaten nakit, oblačila in obuvala, pohištvo, ilustracije, lutke, dodatke za dom, keramiko, lesene izdelke in številne druge ročno izdelane unikate – številne imenitne ideje za obdarovanje.

Drsališče na Glavnem trgu bo ostalo odprto vse do konca februarskih počitnic. Drsanje bo brezplačno, na voljo bo izposoja drsalk ter drugih rekvizitov, kot so hokejske palice in ploščki, organizirana pa bo tudi animacija tako za otroke kot odrasle, šola drsanja, voden program in celo drsalni nastopi.

»Ustvarjeno za vas« bo rdeča nit drugega tedna (10.-16. 12.), ko se bo skozi mesto sprehodil Dedek Mraz, sobota pa bo v znamenju slovenske popevke. V tretjem tednu (17.-23. 12.) predprazničnega dogajanja se bodo z nastopi pevskih društev in postavljanjem jaslic posvetili tematiki »Spoštujemo tradicijo«, v zadnjem tednu (24.-31. 12.) letošnjega leta pa bodo za »Novoletno rajanje« skrbele predvsem številne glasbene zasedbe.

V središču dogajanja, v starem jedru iskrivega srednjeveškega mesteca, bodo ves december obiskovalcem v veselje tudi stojnice s pestro praznično ponudbo. Pomemben del bo predstavljala živilska tržnica Podeželje v mestu lokalnih kmetij z domačimi slovenskimi oz. okoliškimi jedmi, kot so med, pogače, siri, medica in podobne specialitete, del stojnic bo ponujalo kuhano vino in ostalo gostinsko ponudbo, del pa obilo idej za praznična darila.

Kamnik velja za enega od najlepših in najstarejših srednjeveških mest v Sloveniji, ki leži v naročju Kamniško-Savinjskih Alp in se lahko pohvali s številnimi kulturnimi in sakralnimi spomeniki. Od Ljubljane je oddaljen le 25 km, od letališča Jožeta Pučnika 10 km, nadvse privlačna pa je tudi njegova okolica z edinstveno Veliko planino z najstarejše ohranjenim pastirskim naseljem, s pristno Tuhinjsko dolino z najvišje ležečimi termami (Snovik) v Sloveniji, Naravnim zdravilnim gajem v Tunjicah,  Arboretumom Volčji Potok ter Golf Arboretumom.

Več informacij o vsakodnevnem prazničnem dogajanju je na voljo na spletnih straneh www.casveselja.si, www.kamnik-tourism.si in Facebook strani TIC Kamnik.

* organizator si pridržuje pravico do spremembe programa

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
14.03.2024 ob 18:20
296,669
29.03.2024 ob 08:04
112,967
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close