fbpx

Kamnik. Decembra. Čas veselja.

Dogodki, Zdravje in bolezni

Prisrčno vabljeni, da se v decembru oglasite na pisanih dogodkih v starem mestnem jedru Kamnika.

kamnik-decembra-1

kamnik decembra

Prisrčno vabljeni, da se v decembru oglasite na pisanih dogodkih v starem mestnem jedru Kamnika, kjer letos prvikrat pripravljamo dobre tri tedne trajajoče brezplačno praznično dogajanje pod skupnim imenom Kamnik. Decembra. Čas veselja. Staro mestno jedro se bo prelevilo v čarobna zbirališča prešernih ljudi in v mravljišče sproščenega druženja. Pisano dogajanje za mlado in staro bodo ustvarjali glasbeni, ustvarjalni in družabni dogodki, ki bodo zgoščeni predvsem ob vikendih, vsak teden pa bo obarvan z drugačno tematiko.

kamnik 2012Posebno praznično vzdušje se bo pričelo že s prvo adventno nedeljo, 2. decembra, ko bo otroke ob 17.30 uri s sprevodom razveselil in obiskal sv. Miklavž. Temu bo nato sledilo prižiganje lučk, ki bodo poskrbele za pravo praznično vzdušje. Občane in obiskovalce pa bova z nagovorom počastila tudi kamniški župan Marjan Šarec in v.d. direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar.

Uradna otvoritev dogajanja »Kamnik. Decembra. Čas veselja.« se bo odvila v soboto, 8. decembra, ko se bo v mestu predstavil tudi priljubljeni ustvarjalni festival ARTish s prodajno razstavo avtorskih del 30 ustvarjalcev in drugimi ustvarjalnimi izdelki, kot je unikaten nakit, oblačila in obuvala, pohištvo, ilustracije, lutke, dodatki za dom, keramika ali leseni izdelki. Dan prej, v petek, 7. decembra, pa se bo zgodila slavnostna otvoritev že težko pričakovanega drsališča na Glavnem trgu, ki bo za zabavo in čarobno vzdušje poskrbelo s številnimi animacijami, šolo drsanja, vodenim program in drsalnimi nastopi.

V drugem tednu (10.-16. 12.) dogajanja se bo skozi mesto sprehodil Dedek Mraz, sobota pa bo minila v znamenju slovenske popevke. V tretjem tednu (17.-23. 12.) predprazničnega dogajanja bodo krajane razveseljevali nastopi pevskih društev (Lira, Brinke, Cantemus, MePZ DKD Solidarnost in Predice) in postavljanje jaslic, sobotni večer bo popestrila Ana Bezjak z jazz glasbo. V zadnjem tednu (24.-31. 12.) letošnjega leta pa bodo za »Novoletno rajanje« poskrbele številne glasbene zasedbe, med njimi tudi Blue Angel Gang, Victory, Tadeja Fatur in Funk band, Hamas and Papas z gostom in Ognjeni muzikanti.

Manjkale pa ne bodo niti stojnice s praznično ponudbo, ki bodo ponudile marsikakšno idejo za darila, priložnost za kulinarično razvajanje bo omogočila tudi živilska tržnica Podeželje v mestu lokalnih kmetij z domačimi slovenskimi oz. okoliškimi jedmi.

Prisrčno vabljeni na pisano decembrsko dogajanjev Kamniku!

Več informacij o vsakodnevnem prazničnem dogajanju je na voljo na spletnih straneh www.casveselja.si, www.kamnik-tourism.si in Facebook strani TIC Kamnik.


Sledite nam